moeMoeskroen
wbeSK Beveren
Datum: 02/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen pakt volle buit tegen dramatisch Waasland-Beveren
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Moeskroen pakt volle buit tegen dramatisch Waasland-Beveren
Foto: © Photonews

Moeskroen heeft zijn eerste drie punten van het seizoen beet. De promovendus speelde een slimme wedstrijd en had tegen een dramatisch Waasland- Beveren genoeg aan een sterke eerste helft.

Timothy Collard in Moeskroen

Zowel Moeskroen-Péruwelz als Waasland-Beveren verloor op speeldag 1 van een titelpretendent. In een rechtstreeks duel hoopten beide ploegen om deze keer aan de haal te gaan met de volle buit.

Bij de thuisploeg kwamen Dingomé en Peyre in de ploeg, terwijl Ronny Van Geneugden bij de bezoekers de Braziliaan Robson verkoos boven Mijusko Bojovic. Van Geneugden opteerde bovendien opnieuw voor een vijfkoppige defensie.

Dramatisch Beveren vs. slim Moeskroen

De Waaslanders probeerden er in het begin van de partij iets van te maken, maar het bleef bij veel goede wil en weinig goed voetbal. Moeskroen daarentegen loerde ietwat op de snelle omschakeling en hoopte op de flitsen van Badri en Langil.

Diaby tekende al gauw voor het eerste gevaar, maar het was Milos Maric die er met een harde én lage vrije trap dicht bij was. Zijn poging verdween maar net naast de kooi van Cros.

Diaby rondt knappe actie Langil af

Geleidelijk aan nam de thuisploeg het offensief over en in tegenstelling tot bij Waasland-Beveren, lieten de kansen niet op zich wachten. Peyre kopte in de handen van Coosemans en een schot van Langil werd afgeblokt, maar halverwege de eerste helft was het wél raak.

Na een knappe actie van Langil – hij ging vlotjes voorbij Robson en co – nam Diaby over en knalde hij het leer langs Coosemans in de verste hoek. 1-0 voor de promovendus, en dat kon je allesbehalve onverdiend noemen.

Moeskroen was veel en veel vinniger in de duels en voor de rust had het altijd 2-0 moeten staan. Badri liet echter tot twee maal toe na om de voorsprong te verdubbelen. Robson én Coosemans kwamen heel goed weg nadat ze slordig uitvoetbalden.

Van Geneugden gooit 5-3-2 overboord

Van Geneugden gooide het roer meteen om aan het begin van de tweede helft. Hij liet zijn 5-3-2 voor wat die was en koos voor een 4-3-3. Renaud Emond ging als 9 spelen en Oumarou en Ibou moesten voor gevaar zorgen vanaf de flanken.

Veel zoden bracht dat evenwel niet aan de dijk. De bezoekers gingen verder op hun elan vanuit de eerste helft: dramatisch voetbal met weinig tot geen uitstraling. Moeskroen verzoop mee in het slordige voetbal, al had Diaby ei zo na zijn tweede goal te pakken.

Beveren maakt werkelijk niets klaar

De Fransman mocht alleen op doel en duwde het leer net naast de kooi van Coosemans. Laatstgenoemde raakte Diaby toen die afdrukte, maar scheidsrechter Geldhof vond het te weinig voor een elfmeter.

Waasland-Beveren bleef maar proberen, maar ook met een spits meer én de inbreng van de aanvallend ingestelde Deflem, kwamen de bezoekers niet aan uitgespeelde kansen.

Moeskroen heeft zo zijn eerste driepunter beet in het seizoen 2014-2015, terwijl Waasland-Beveren troosteloos onderaan bengelt met nul eenheden. Volgende week, tegen Westerlo, moet het raak zijn voor de mannen van Van Geneugden.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Cros Pierrick 90' -
Peyre Thibault 90' -
Mezague Teddy 90' -
Delacourt Benjamin   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Michel Julian 90' -
Dingome Tristan 90' -
Vandendriessche Kévin   90' -
Langil Steeven A 79' -
Badri Anice 87' -
Diaby Abdoulay 90' -
  Bank G Beoordeel
Mohamed Dimitri 11' -
Perez Nicolas 3'  
Houzé Jérémy -  
Brouckaert Yohan -  
Jeanvier Julian -  
De Vlamynck Patrick -  
Verstraete Birger -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Vermeulen Jorn 45' -
Robson Severino da Silva   90' -
Corstjens Wouter 90' -
Cale Hrvoje 68' -
Henkens Robin 90' -
Maric Milos 83' -
Hubert David 90' -
Blondelle Siebe   90' -
Oumarou Aboubakar 90' -
Ibou Sawaneh   90' -
  Bank G Beoordeel
Emond Renaud 45' -
Deflem Daimy 22' -
Luyckx Alec 7'  
Steppe Kenny -  
M'Sila Zakaria -  
Bojovic Mijusko -  
De Pauw Niels -  
Herbeleef Moeskroen - SK Beveren

Vooraf