Datum: 26/12/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Guldensporenstadion
Gent vindt efficiëntie en klopt Kortrijk in heet Guldensporenstadion
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent vindt efficiëntie en klopt Kortrijk in heet Guldensporenstadion
Foto: © Photonews

AA Gent sluit 2014 af met een zege en binnen de top-zes. Op KV Kortrijk werd gevleid gewonnen met 2-3. Gent vond de efficiëntie terug en KV Kortrijk kende een pechdag.

Sander De Graeve in Kortrijk
  • Gent plots wél efficiënt
  • Kortrijk niet
  • Dolle slotfase
  • Hein verslaat Yves

KV Kortrijk kwam op tweede Kerstdag noodgedwongen vertimmerd aan de aftrap. De oververmoeide Poulain haalde de selectie uiteindelijk toch niet en vlak voor de partij moest ook Pavlovic verstek geven.

In hun plaats kwamen Van Loo en Ragolle. Bij Gent stond de verwachte ploeg aan de aftrap. Creatieveling Milicevic was de belangrijkste afwezige bij de Buffalo's die het beste aan de match begonnen.

Het overwicht werd al snel omgezet in een goal. Een voorzet van Raman bleef wat hangen en Lasse Nielsen maakte zijn eerste goal als Buffalo. Kortrijk pakte de Gentenaars bijna meteen terug na de aftrap, maar de aflegger van Matton kwam niet tot bij Chevalier.

Het Franse woelwater zat trouwens helemaal niet in de wedstrijd. Hij zag zijn team wel op gelijke hoogte komen wanneer Matton makkelijk neerging in de zestien. Na vier gemiste strafschoppen op een rij brak De Smet de ban.

Met zijn droge knal in de hoek bracht hij Kortrijk op gelijke hoogte. Wat overschoot van de eerste helft verliep vooral rommelig. Op het zware veld was goed voetbal moeilijk. Gent was de betere ploeg, maar aan het eind kwam KVK steeds beter in de match.

Na de rust werd de intensiteit fors de hoogte in getrokken. Het spel ging snel op en neer met kansen aan beide kanten. Gent kwam een paar keer goed weg. Een lob van Chevalier stierf op het dak van het doel.

Capon trof Sels en uit de kluts werd ook al op de paal geschoten. Dierckx wrong tot slot een reuzekans de nek om. Zoals steeds kreeg de ploeg die de kansen miste, het deksel op de neus. Net na de lob van Chevalier ging Raman aan de haal.

Hete tweee Kerst op het eind

Een perfect lobje later stond het 1-2 voor de Buffalo's. Depoitre maakte er een kleine tien minuten voor tijd 1-3 van. Gent toonde zich eindelijk nog eens efficiënt. KV Kortrijk miste dan weer veel te veel kansen. En Van De Velde? Die was bezig aan een kerstlied, hij floot echt alles.

Het werd toch nog serieus heet voor de goal van Sels. In vijf minuten extra tijd kwam KVK nog enkele keren stevig opzetten. Matton maakte er 2-3 van, maar Chevalier miste dé kans op de gelijkmaker. Hein riep op om wat meer cowboys te zijn in plaats van kerstmannen en hij kreeg gehoor.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Capon Brecht 74' -
Chanot Maxime 90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Mulemo Landry 79' -
De Mets Gertjan   90' -
Ragolle Dylan 67' -
De Smet Stijn 90' -
Chevalier Teddy   90' -
Matton Thomas 90' -
  Bank G Beoordeel
Dierckx Tuur 23' -
Van Eenoo Lukas 16' -
Ulens Baptiste A 11' -
Mahau Gregory -  
Klaasen Robert -  
Henkinet Laurent -  
Claeys Arno -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Foket Thomas 90' -
Nielsen LasseA 90' -
Gershon Rami 90' -
Asare Nana   90' -
Neto Renato 53' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Saief Kenny   86' -
Dejaegere Brecht 90' -
Depoitre LaurentA 90' -
Raman BenitoA 89' -
  Bank G Beoordeel
Lepoint Christophe 37' -
Rafinha Rafael Scapini 4'  
Locigno Sébastien 1'  
Vandenbussche Brian -  
Vitas Uros -  
Belhocine Karim -  
Pollet David -  
Soumahoro Yaya -  
Herbeleef KV Kortrijk - KAA Gent

Vooraf