Datum: 17/01/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Le Canonnier
Wereldgoal Verstraete uitgewist door overtuigend Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wereldgoal Verstraete uitgewist door overtuigend Gent
Foto: © Photonews

AA Gent kwam vanavond op achterstand door een wereldgoal van Birger Verstraete, maar stelde al snel orde op zaken. Mouscron-Péruwelz mocht achteraf nog blij zijn dat het geen afstraffing werd.

Sander De Graeve in Moeskroen

In een barkoud Moeskroen was niet al te veel volk opgedaagd om de eerste basisplaats van Club-huurling Birger Verstraete te aanschouwen. Na een hele tocht door de woestijn van Chihab kreeg hij eindelijk zijn kans.

En of hij ze greep in die eerste tien minuten. Een bal kwam in de tweede lijn uitnodigend aanrollen en Verstraete aarzelde niet. Pats, boem, wereldgoal. Sels was kansloos, beter in het hoekje kan je ze niet trappen. Verstraete schreeuwde de opgekropte frustratie van zich af.

Neto zet fout recht

Lang kon RMP niet genieten van die voorsprong. Gent zette hoog druk en Neto zag ook zo een balletje aanrollen. De kruising, dat is voor jonkies van Club, dacht hij. De voormalige Cercle-speler nagelde de bal in de benedenhoek. Zo, die tellen ook. Neto zette zijn foutje recht. Hij verloor de bal bij de eerste goal.

Gent nam het commando over en het middenveld van Mouscron-Péruwelz, Verstraete incluis, werd overlopen. Al te vaak moest de bal terug naar achter, waar Depoitre en Raman heel fel gingen storen.

Het loonde voor Gent. Raman zette Delacourt onder druk en die werkte paniekerig in de voeten van Neto. Een pas naar Dejaegere die Depoitre vond en de bal lag in het mandje. De topschutter van Gent was overigens alomtegenwoordig in die eerste helft.

Na de koffie kregen we hetzelfde spelbeeld. Gent had de schaapjes al snel op het droge. Van Der Bruggen schudde een erg mooie pas naar Dejaegere uit zijn benen. De middenvelder was sneller dan zijn man en werkte beheerst af.

De troepen van Vanhaezebrouck gingen daarna op zoek naar nummer vier, maar vooral Raman maakte de kansen niet af. En Mouscron-Péruwelz? Dat begon te wisselen, maar invaller Langil kon zijn duivels niet ontbinden.

Debuut Simon en Hajradinovic

De buit was binnen en Moses Simon kreeg nog tien minuten om zich te tonen. Net voor affluiten kreeg hij na een dribbel de bal bij Depoitre, maar die kon net niet afdrukken. Ook Haris Hajradinovic kreeg nog een minuut of twee.

AA Gent start 2015 zoals het 2014 eindigde, met een overwinning buitenshuis. Voor de winterstop moest KV Kortrijk eraan geloven, nu Mouscron-Péruwelz. De Henegouwers kijken na de nederlaag bang naar de achtervolgers.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Cros Pierrick 90' -
Boli Kévin 90' -
Delacourt Benjamin 90' -
Mezague Teddy 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Pennacchio Sébastien 90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Verstraete Birger  64' -
Dingome Tristan 90' -
Badri Anice A 78' -
Contout Roy 58' -
  Bank G Beoordeel
Langil Steeven 32' -
Jakolis Marin 26' -
Jeanvier Julian 12' -
Turcan Marvin -  
Adrien Melvin -  
Gano Zinho -  
Kocur Corentin -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Asare Nana 90' -
Gershon Rami 90' -
Foket Thomas 90' -
Dejaegere BrechtA   90' -
Neto Renato 90' -
Van der Bruggen Hannes A 90' -
Saief Kenny 90' -
Raman Benito A 80' -
Depoitre Laurent 90' -
  Bank G Beoordeel
Simon Moses Daddy-Ajala 10' -
Locigno Sébastien -  
Hajradinović Haris -  
Vitas Uros -  
Pollet David -  
Soumahoro Yaya -  
Vandenbussche Brian -  
Belhocine Karim -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Herbeleef Moeskroen - KAA Gent

Vooraf