Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge stuurt tien Kustboys puntenloos naar huis
Manuel Gonzalez

Club Brugge heeft vanavond met 2-0 gewonnen van KV Oostende. Een vroege rode kaart voor Knowledge Musona en dito doelpunt van José Izquierdo namen alle twijfels al snel weg. De kloof tussen blauw-zwart en RSC Anderlecht bedraagt (eventjes) acht punten.

Cédric De Volder in Brugge

• Jonathan Lardot verpest wedstrijd met vroege rode kaart
  • Victor Vazquez maakt terugkeer en tekent meteen voor assist
  • Club Brugge voert druk op achtervolgers op

Club Brugge had eigenlijk op geen enkel moment last met KV Oostende. Nochtans was Fred Vanderbiest met de grove borstel door zijn wedstrijdselectie gegaan. We noteerden maar liefst zes wissels. Bij Club Brugge kreeg Obbi Oularé de voorkeur op Tom De Sutter.

Euh, Lardot?

Jonathan Lardot floot de wedstrijd na amper vijf minuten al aan diggelen. Knowledge Musona tikte het leer te ver voor de voet en ging door op de enkels van Ruud Vormer. Een gele kaart was op zijn plaats, maar de scheidsrechter koos voor de rode variant.

José Izquierdo strooide quasi meteen (zee)zout in de wonde. De Colombiaanse winger gaf Didier Ovono – op aangeven van Oularé trouwens – geen schijn van kans, 1-0 en de Oostendse boeken eigenlijk al meteen toe.

De jetlag van Ovono

De bezoekende goalie kampte na zijn avontuur op de Afrika Cup overigens nog met een jetlag. Het foutje bij Ruud Vormer zette hij nog zelf recht, maar na de koffie hielp hij Felipe Gedoz een handje, 2-0.

Het doelpunt van de Braziliaan was dan wel wondermooi, maar eigenlijk mocht hij op dat moment al niet meer op het veld staan na trappen en slaan bij John Jairo Ruiz. Het werkte allemaal averechts op het gemoed van een ijsberende Fred Vanderbiest.

Acht punten voorsprong

Club Brugge kreeg nog een pak kansen om de score uit te diepen, maar Ovono was diep in de tweede helft dan toch wakker. Club Brugge vergroot zo de voorsprong op RSC Anderlecht - voorlopig althans - tot acht punten. Voor the Kustboys is de nul op een negen dan weer een feit.