Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Diaz Arena
Kebano rolt Oostende op en houdt Charleroi op PO1-koers
Manuel Gonzalez

Sporting Charleroi heeft vanavond met 1-3 gewonnen bij KV Oostende. De Henegouwers hadden aan vijf minuutjes in de tweede helft voldoende om de partij in een beslissende plooi te leggen. Neeskens Kebano was de held van de avond met twee doelpunten.

Cédric De Volder in Oostende

• KV Oostende lag overhoop met het doelhout
  • Reddingsfeestje zonder... overwinning
  • Sporting Charleroi (eventjes) op zesde plaats

Fred Vanderbiest had meer keuzemogelijkheden dan vorige week, maar de oefenmeester liet Bjorn Ruytinx, John Jairo Ruiz en Carl Hoefkens op de bank zitten. Felice Mazzu koos dan weer voor de namen die KAA Gent op een gelijkspel hielden.

Dame Fortuna kiest voor…

KV Oostende en Sporting Charleroi hielden elkaar netjes in evenwicht tijdens de eerste helft. The Kustboys probeerden het laken dan wel naar zich toe te trekken, maar Dame Fortuna koos vanavond de Henegouwse kant.

Na geharrewar in de zestien kon Knowledge Musona alleen op Nicolas Penneteau stormen. De Zimbabwaanse aanvaller stifte de bal met veel gevoel over de doelman van de Zebra’s. Enig probleem: de paal stond in de weg.

Zaak op vijf minuutjes beklonken

Eenzelfde verhaal in de eerste minuut van het tweede bedrijf overigens. Elimane Coulibaly was te zegezeker, Penneteau kon de bal met een ultieme reflex tegen het doelhout duwen. En Dame Fortuna drukte vervolgens helemaal door...

Op het uur zwiepte Steeven Willem de bal in de zestien, Neeskens Kebano veerde het hoogst op en tekende met een welgemikte kopslag voor de 0-1. Amper vijf minuutjes later was de wedstrijd gespeeld. De knal van Sébastien Dewaest was onhoudbaar, 0-2.

Zebra’s op PO1-koers

De thuisploeg had echter geen zin om de handdoek te gooien. Coulibaly stuurde Musona in het straatje. De aanvaller legde zijn eerste in Oostendse loondienst in het mandje, 1-2. Al was de West-Vlaamse hoop tevergeefs: Kebano maakte er van op de stip zelfs nog 1-3 van.

Charleroi blijft perfect op koers voor play-off 1. De Zebra’s tellen momenteel evenveel punten als het zesde geklasseerde KRC Genk. De Limburgers moeten morgen nog aan de bak tegen RSC Anderlecht.