Datum: 20/02/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Hamad en Carcela dompelen Waasland-Beveren in rouw
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Hamad en Carcela dompelen Waasland-Beveren in rouw
Foto: © photonews

Waasland-Beveren leek lange tijd op weg naar een, gevleide, driepunter op Sclessin. Pas zeven minuten voor tijd konden de Rouches via twee goals de scheve situatie rechtzetten.

Sander De Graeve in Luik

  • Dominerend Standard morste met kansen
  • Waasland-Beveren dodelijk efficiënt
  • Troepen van Brepoels ten onder in dolle slotfase

In een relatief goed volgelopen Sclessin, toch voor een vrijdagavondmatch tegen Waasland-Beveren, koos José Riga voor twee opvallende namen. Andrade kreeg de voorkeur op Van Damme en De Camargo stond in de spits. De aanvaller was bijna op weg naar Qatar, maar droeg toch gewoon de kapiteinsband.

Standard begon meteen met druk te zetten onder impuls van een bedrijvige Carcela, maar het was Waasland-Beveren dat voor een donderslag bij heldere hemel zorgde. Thuram deed niet genoeg met een voorzet van Oumarou en Rowell was er als de kippen bij om de Leeuwen op voorsprong te knallen.

Sterke Rowell

Standard bleef daarna baas, maar de passen waren niet altijd op maat. Het publiek begon zelfs te morren bij enkele keren dom balverlies. Ezekiel dook net op tijd als een duiveltje uit een doosje op voor doel om de rust te bewaren. Met een kanonskogel zette hij de bordjes opnieuw gelijk.

Tot aan de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Waasland-Beveren had intussen veel fouten nodig om die van Standard af te stoppen. Corstjens trapte tegen zijn eigen hand, maar de ref floot geen strafschop tot woede van De Camargo. Bij de rust stond de 1-1 op het bord.

De Rouches bleven druk zetten in de tweede helft, maar ze bleven morsen met kansen. Ezekiel en Mujangi Bia kregen enkele uitstekende kansen, maar vaak waren de schoten onzuiver of lag een uitstekende Kenny Steppe in de weg.

Met een prachtige sprong haalde hij er nog een stevig schot van Mujangi Bia uit. Wat een redding. Aan de overkant probeerde Waasland-Beveren de counters zo goed mogelijk te benutten. Johnny Rowell was daarin onmisbaar op het middenveld.

Hamad en Carcela doen het

Bij nog maar eens een rush van de Engelsman ging Arslanagic aan de noodrem hangen. Geel en een leuke vrije trap voor de Leeuwen. Alles minder dan 35 meter van doel, daar begint Maric doorgaans niet aan. Emond zette zich achter de bal en trapte magistraal in het kruis. 1-2 en Sclessin het zwijgen opgelegd.

Het publiek ging na een tijdje terug aan het morren, zo moesten De Camargo en Mujangi Bia onder een striemend fluitconcert van het veld. Één van de vervangers, nieuwkomer Jiloan Hamad toonde wel zijn waarde. In geen tijd stond Standard op.

Eerst kwam kon Hamad zelf een bal van Carcela via een been voorbij Steppe in doel werken. Vlak daarna was Waasland-Beveren eraan voor de moeite. Hamad zag zijn corner afwijken en Carcela knalde loeihard binnen. Op zeven minuten na pakte Waasland-Beveren een gouden driepunter. Nu bleef het met lege handen achter. Destorme zag nog een goal afgekeurd.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' 5
Milec Martin 90' 6
Arslanagic Dino A   90' 5
Scholz Alexander 90' 6
Andrade Darwin 90' 6
Carcela MehdiA   90' 8
De Sart Julien 90' 6
Trebel Adrien 90' 7
Mujangi Bia Geoffrey 73' 6
Ezekiel ImohA 90' 8
De Camargo Igor 73' 6
  Bank G Beoordeel
Hamad Jiloan 17' 7
Louis Jeff 17' 6
Van Damme Jelle -  
Ono Yuji -  
Lumanza-Lembi Tortol -  
Faty Ricardo -  
Kawashima Eiji -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' 8
D'Ulivo Cédric 90' 6
Robson Severino da Silva 90' 6
Corstjens Wouter   88' 5
Addy David Nii 90' 6
Bourabia Rachid 90' 6
Maric Milos 90' 7
Rowell Jonathan 90' 7
Oumarou Aboubakar 90' 6
Emond Renaud 83' 7
Wilmet Jonathan   90' 6
  Bank G Beoordeel
Destorme David 7'  
Ibou Sawaneh 2'  
Hubert David -  
Coosemans Colin -  
Blondelle Siebe -  
Cale Hrvoje -  
Henkens Robin -  
Herbeleef Standard - SK Beveren