Datum: 07/03/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Genk over Charleroi in top zes na winst tegen Zulte Waregem
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk over Charleroi in top zes na winst tegen Zulte Waregem
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft een nieuwe stap richting play-off 1 gezet. De Limburgers wonnen met 3-1 tegen Zulte Waregem en klimmen zo opnieuw over Charleroi naar de zesde plek. De laatste speeldag wordt héél spannend voor Genk.

Robby Morren in Genk

McLeish was voldoende hersteld van buikgriep om plaats te nemen in de dug-out. Hij voerde geen enkele wijziging door in vergelijking met vorig weekend. Dury deed dat wel en bracht met D’Haene, Trajkovski, Cissako en Rossi liefst 4 nieuwe namen.

Racing Genk maakte al heel snel duidelijk dat het deze partij absoluut wilde winnen en nam de partij onmiddellijk stevig in handen. Nog voor het kwartier mocht de Cristal Arena juichen na een geweldige goal van Milinkovic. De Serviër legde de pass van Gorius dood op de borst en knalde hard in de kruising. (1-0)

“We zullen gereserveerd aanvallen”, had Pierre Denier aangekondigd. Genk nam geen onnodige risico’s en wist zijn voorsprong na het halfuur toch te verdubbelen. Cissé rukte op en trapte op doel. Schrijvers liep slim in de baan van het schot en kon het leer van richting laten afwijken. Bossut op het verkeerde been en 2-0 op het bord.

Het was niet naar de zin van Francky Dury die tijdens de rust ingreep en Troisi en Benteke in de strijd gooide. Die dubbele wissel rendeerde. McLeish was voortdurend aan  het bijsturen langs de lijn, wijzend richting Troisi.

Hij kon echter de aansluitingstreffer niet verhinderen. Milinkovic verschalkte bijna zijn eigen doelman op een lage voorzet van Cissako. Köteles duwde het leer in de voet van de pas ingevallen Benteke en die kon wel heel makkelijk scoren. (2-1)

De blauwhemden kenden een hele moeilijke periode maar overleefden. Aneke verschalkte Köteles met een puike kopbal, maar Schrijvers redde voor de lijn met het hoofd.

Met het einde in zicht en de inbreng van Okri kwam Genk weer meer in de buurt van Bossut. Kansen genoeg om een derde keer te scoren, maar Okri was enkele keren te egoïstisch. Tot frustratie van Buffel die zich boos maakte. De Georgiër ging neus aan neus staan met de aanvoerder.

In een dol slot maakte Kara er met een harde kopbal nog 3-1 van, maar onmiddellijk daarna bracht Rossi de stand op 3-2 met een heerlijke bal in de kruising. Daar bleef het bij. Als Genk een punt pakt tegen Standard volgend weekend, speelt het play-off 1.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Kabasele Christian 90' -
Castagne Timothy 90' -
Buffel Thomas 90' -
Milinkovic-Savic Sergej 90' -
Gorius Julien A A 90' -
Cissé Sekou A 65' -
Schrijvers Siebe 89' -
Joseph-Monrose Steeven 75' -
  Bank G Beoordeel
Okriashvili Tornike 25' -
De Ceulaer Benjamin 15' -
Kage Hervé 1'  
Gerkens Pieter -  
Bizot Marco -  
Ndidi Onyinye Wilfred -  
Walsh Sandy -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Cissako Yarouba 75' -
Mendy Formose 90' -
D'Haene Karel 90' -
Verboom Bryan   90' -
Jørgensen Jesper 45' -
Aneke Chuks   90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Trajkovski Aleksandar 45' -
Kaya Onur 90' -
Rossi Karim 90' -
  Bank G Beoordeel
Benteke Jonathan 45' -
Troisi James A 45' -
Brebels Sebastiaan 15' -
Ekangamene Charni -  
Colpaert Steve -  
Messoudi Mohamed -  
Bruzzese Sébastien -  
Herbeleef KRC Genk - Zulte Waregem

Vooraf