Datum: 10/08/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Gent pakt volle buit op Sclessin
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Gent pakt volle buit op Sclessin
Foto: © Photonews

Standard heeft na speeldag drie niet langer het maximum van de punten. AA Gent speelde een bijzonder sterk eerste halfuur op Sclessin, waarin Depoitre de weg naar de netten vond. De Rouches hadden, vooral via De Camargo, kansen op de gelijkmaker maar telkens stond Sels in de weg zodat het 0-1 bleef.

Robby Morren in Luik

Hein Vanhaezebrouck begon in een 4-3-3 aan de partij. Daardoor verhuisde Puljic naar de bank en mocht Soumahoro starten. Luzon had amper 15 veldspelers ter beschikking. Carcela en Bia werden vervangen door Mpoku en Marquet.

Luzon had een eenvoudig plan: zo snel mogelijk scoren en de wedstrijd al vroeg beslissen. Hein Vanhaezebrouck moet net hetzelfde gedacht hebben, want hij liet zijn troepen vanaf minuut één vooruit voetballen. En dat rendeerde. Na een kwartier opende Depoitre de score, nadat Kawashima eerst een kopbal van Lepoint voor de lijn keerde. (0-1)

De voorsprong was verdiend en wat volgde was een demonstratie van de Buffalo’s die hun tegenstander achter de bal lieten lopen. Mooie combinaties resulteerden in  mogelijkheden voor Raman, Lepoint en Depoitre.

De Rouches konden na het halfuur het evenwicht herstellen, maar doelman Sels werd amper op de proef gesteld. We noteerden een kopbal van Arslanagic en een wild schot van Van Damme een metertje naast.

Luzon greep in tijdens de pauze en bracht Ajdarevic voor Lumanza. Igor De Camargo was twee keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte evenveel keer op een sterk keepende Sels. Eerst kreeg hij de gelijkmaker voorgeschoteld op een presenteerblaadje na een slechte terugspeelbal van Gershon, maar trapte het leer op de benen van Matz Sels. Ook toen hij een voorzet van Stam perfect devieerde, lag de Gentse goalie in de weg. Het bleef 0-1.

Hein Vanhaezebrouck mag na een 7 op 9, met een overwinning op Standard, spreken van een geslaagde seizoensstart. Guy Luzon mag verzachtende omstandigheden inroepen. Zijn Standard kan wel degelijk nog versterking gebruiken.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' 7
Stam Ronnie 90' 7
Teixeira Jorge 90' 7
Arslanagic Dino 90' 7
Van Damme Jelle 90' 6
Ciman Laurent 90' 6
Lumanza-Lembi Tortol 45' 5
Marquet François 86' 5
Mpoku Paul José 90' 7
Mbombo Lokwa Yanis 90' 5
De Camargo Igor 90' 7
  Bank G Beoordeel
Ajdarevic Astrit 45' 5
Milosevic Deni 4'  
Yasar Ali -  
Fiore Corentin -  
Hubert Guillaume -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Mmaee Samy -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 9
Asare Nana 90' 7
Belhocine Karim 90' 7
Gershon Rami 90' 7
Foket Thomas 90' 7
Neto Renato   90' 7
Lepoint Christophe 90' 6.5
Kums Sven   90' 7
Soumahoro Yaya 10' 6
Depoitre Laurent 80' 8
Raman Benito 72' 6.5
  Bank G Beoordeel
Oussalah Mustapha A 80' 7
Dejaegere Brecht 18' 7
Pollet David 10' 6.5
Vandenbussche Brian -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Puljic Ante -  
Zolotić Nermin -  
Van der Bruggen Hannes -  
Herbeleef Standard - KAA Gent

Vooraf