chaCharleroi
wbeSK Beveren
Datum: 16/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Maric knalt Leeuwen in extremis naar punt
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Maric knalt Leeuwen in extremis naar punt
Foto: © photonews

In een wedstrijd met twee gezichten trok Charleroi aan het langste eind tegen Waasland-Beveren. In de tweede helft waren de Carolo's nergens, maar een strafschop van Rossini bracht hen voorbij de bezoekers. Eerder troffen Destorme en Saglik al raak.

Sander De Graeve in Charleroi

Charleroi en Waasland-Beveren mochten in het Stade du Pays op zoek naar een eerste driepunter. De thuisploeg sloot voor de partij de rij met nul punten. De Leeuwen stonden voorlaatste met één schamel punt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dachten Mazzu en Van Geneugden.

Die van Charleroi volgden de gedachtegang van hun coach het snelst op. Na amper 1 minuut was Coosemans al geklopt. Kitambala miste zijn schot volledig, maar zette zo Saglik perfect voor doel. Een droge knal voorbij Coosemans later stond de 1-0 op het bord.

Fauré vergeet te scoren

Charleroi drukte door, Waasland-Beveren was, vooral defensief, nergens. Corstjens en co. hadden geluk dat Cédric Fauré zijn neus voor goals thuis vergat. De spits ging voorbij Coosemans, maar kreeg de bal niet helemaal meer onder controle. Zijn gekraakt schot werd op de lijn gered.

Na goed twintig minuten was het vet van de soep. Waasland-Beveren kon niet beter, Charleroi liet zich in slaap wiegen. Om een voorbeeld te geven: Oumarou gaf een pas waar werkelijk niemand stond en N'Ganga liet een bal bij een inworp gewoon op het veld vallen. Ook de stadionomroeper leek even te slapen. Hij kondigde een wissel te vroeg aan. De rust werd gehaald met een al bij al verdiende 1-0 op het bord.

Na de koffie kwam Waasland-Beveren gretiger uit de kleedkamer. Het leek wel een ander team, de troepen van Ronny Van Geneugden. Het middenveld begon te draaien onder leiding van David Destorme. De middenvelder leek zijn beste vorm even terug te vinden. Ook Milos Maric, ingevallen voor de geblesseerde Oumarou, had een aandeel in de metamorfose.

Na enkele kansen kwam al snel de verdiende gelijkmaker van de Waaslanders. Maric schilderde de hoekschop op het hoofd van Destorme en die buffelde het leer voorbij Mandanda in doel. Charleroi kreeg zo wat het verdiende. De Zebra's kwamen echt zwak voor de dag in de tweede helft. Henkens kreeg een prachtige bal van Destorme, maar trof de lat.

Penalty Rossini

Tot er een strafschop uit de lucht kwam vallen, zag het er niet goed uit voor de thuisploeg. Delacour zag handspel in de zestien en legde de bal op de stip. Invaller Rossini trapte dankbaar voorbij Coosemans in doel. Daar leek het lange tijd bij te blijven, maar Milos Maric kon in de allerlaatste minuut toch de gelijkmaker binnenprikken. Hij knalde in de kluts voorbij Mandanda. Charleroi en Waasland-Beveren delen, over de hele wedstrijd gezien verdiend, de punten, maar ze schieten er allebei weinig mee op.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
François Guillaume 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Ndongala Dieumerci 90' -
Marcq Damien 90' -
Saglik Enes 69' -
Tainmont Clément 90' -
Fauré Cédric 69' -
Kitambala Lynel Darcy A 80' -
  Bank G Beoordeel
Kebano Neeskens 21' -
Rossini Giuseppe  21' -
Houdret Kenneth 10' -
Willems Steeven -  
Gálvez López Jessy -  
Marinos Stergos -  
Penneteau Nicolas -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Bojovic Mijusko   90' -
Robson Severino da Silva   90' -
Corstjens Wouter   66' -
Addy David Nii   90' -
Hubert David   90' -
Destorme David 90' -
Henkens Robin 86' -
Emond Renaud 90' -
Ibou Sawaneh 90' -
Oumarou Aboubakar 43' -
  Bank G Beoordeel
Maric MilosA 47' -
Blondelle Siebe 24' -
Deflem Daimy 4'  
Cale Hrvoje -  
Steppe Kenny -  
Vermeulen Jorn -  
Kyeremeh Gyamfi -  
Herbeleef Charleroi - SK Beveren

Vooraf