Moeskroen - Standard

Beresterk Moeskroen geeft Standard stevig pak voor de broek
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Beresterk Moeskroen geeft Standard stevig pak voor de broek
Foto: © photonews

Mouscron Péruwelz een degradatiekandidaat? Na vandaag alvast even niet meer. Het knalde Standard met 5-2 van het veld op Le Canonnier. De Rouches moeten bezinnen na een nul op zes. Woensdag wacht Zenit.

Sander De Graeve in Moeskroen

In een gezellig uitverkocht Le Canonnier mochten Mouscron Péruwelz en Standard deze speeldag op gang schieten. Dat het een feestdag was, maakte niet uit. In Moeskroen is een thuismatch tegen Standard sowieso een hoogdag. Standard kwam trouwens met bijna zijn sterkste opstelling, blessures buiten beschouwing gelaten, aan de aftrap. Een tweede eerste helft als tegen Kortrijk wou Luzon vermijden.

En een goeie eerste helft, dat kregen we. Tegen dat het tijd was voor de koffie werd het scorebord al vijf keer aangepast. De eerste was een machtig schot van Igor De Camargo. Met een wereldknal in de kruising bracht hij Standard op voorsprong tegen een sterk en goed voetballend Mouscron Péruwelz.

Dat goede voetbal van Mouscron Péruwelz was vooral te danken aan ene Steeven Langil. Ooit nog scorend in de Champions League voor Auxerre tegen Ajax, nu dartelend op het mooi geknipte gras van Le Canonnier. De linksbuiten trok z'n Ferrari meermaals op gang. Rechtsachter Mmaee werd helemaal tureluurs gespeeld.

Met een mooie bal stuurde Langil eerst Monteyne de zestien in. Een balletje opzij naar Diaby en de 1-1 hing tegen de netten. Even later bedankte Diaby door op zijn beurt het leer door te spelen aan Anice Badri. Kawashima dacht voor de partij waarschijnlijk: 'Anice, who the f*ck is Anice?' Na vanavond weet hij het. Badri vloerde de Japanner met een schuiver van ver, 2-1.

Langil-show

De Langil-show was nog niet afgelopen. Hij speelde zo dartel en sierlijk dat zelfs Anthony Watt vond dat hij de bal verdiende. De pas van de Schot werd onderschept door Langil die meteen Diaby voor Kawashima bracht en de 3-1 was een feit.

Watt was dus even de schlemiel, maar zette zijn foutje al snel recht. Bij Standard dachten ze blijkbaar dat je op Le Canonnier enkel met kanonschoten mag scoren. Watt nam het leer op de slof en bracht het over Cros tegen de netten. Een knap schot van de Schot.

De rust werd gehaald met een knappe 3-2 op het bord. Qua spektakelwaarde kan dat tellen. Na de koffie ging het tempo er wat uit, al ging Standard meer nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Mpoku kwam er dichtbij met een stiftertje naast de verkeerde kant van de paal en ook De Camargo kreeg het leer niet meer voorbij Cros en het doelhout.

Aan de overkant vlogen ze wel opnieuw binnen. Delacourt herhaalde zijn kunstje van vorige week en buffelde een hoekschop tegen de touwen. Even voor tijd was het opnieuw de beurt aan man van de match Steeven Langil. Hij legde een balletje perfect breed voor Badri die z'n tweede van de avond in het doel joeg. Mouscron behaalt zo nu al hét resultaat van de speeldag. Het tikte Standard bij willen van het kastje naar de muur. Dit Standard heeft nog veel werk. Dit Mouscron Péruwelz zakt niet. Zeg dat we het u gezegd hebben.

Goals

5
2

Balbezit

53
47

Aanvallen

73
71

Gevaarlijke aanvallen

37
19

Schoten op doel

2
2

Schoten naast/over doel

3
2

Geblokkeerde schoten

2
0

Schoten op doelkader

1
1

Hoekschoppen

6
4

Buitenspel

2
4

Fouten

22
12

Vrije trappen

16
24

Doeltrappen

5
5

Inworpen

25
28
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League