kvmKV Mechelen
cluClub Brugge
0-1
10' Timmy Simons (pen)
1-1
3-1
Datum: 24/08/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen pakt verdiende driepunter tegen Club Brugge
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KV Mechelen pakt verdiende driepunter tegen Club Brugge
Foto: © Photonews

Club Brugge zal met een katertje moeten toeleven naar het tweeluik Grasshoppers Zürich - RSC Anderlecht. KV Mechelen stuurde de West-Vlamingen met 3-1 naar huis. Club kon aanvallend geen vuist maken, terwijl ook Victor Vazquez nooit op toerental geraakte.

Cédric De Volder en Aernout Van Lindt in Mechelen

Club Brugge bond tussen de dubbele confrontatie met de Sprinkhanen uit Zürich de schoenen aan Achter De Kazerne. Met ook de topper tegen RSC Anderlecht voor de boeg koos Michel Preud’homme ervoor om enkele jongens rust te geven. Nicolas Castillo (licht geblesseerd, nvdr.) en Oscar Duarte begonnen op de bank. Davy De fauw kreeg zijn eerste basisplaats, waardoor Thomas Meunier een rijtje hoger schoof.

Strafschoppen mooi verdeeld

En na amper tien minuten voetballen deed ‘valse spits’ Victor Vazquez alweer van zich spreken. Of was het eerder Ibrahima Cissé die zich liet ringeloren door het stiftertje van de Catalaan met de hand te beroeren? Hoe we het ook interpreteerden, Timmy Simons trapte de 0-1 van op elf meter dankbaar binnen. Hoe? Gewoon door het midden! Gezien, Paul-José?

Eigenlijk had Club niet veel later al op een dubbele voorsprong moeten staan. De voorzet van Laurens De Bock was nagenoeg perfect, maar Vazquez besloot om Wouter Biebauw nog een kans te gunnen. De doelman van Malinois bedankte en tikte het leer over zijn kooi. Meer zelfs: in plaats van 0-2 stond de 1-1 eventjes later op het bord. Dalibor Veselinovic werd gehinderd door De fauw in de zestien, de Serviër tekende in één adem zelf voor zijn eerste van deze voetbaljaargang.

Cordaro bedankt voor basisplaats

KV Mechelen eindigde de eerste helft – onder het impuls van een sterk spelende Glenn Claes - als betere van Club Brugge en ging ook na de koffie op dat elan door. Alessandro Cordaro bood zichzelf een assist aan via het been van De fauw en schoot het leer overhoeks voorbij Mathew Ryan. Club was aangeslagen en luttele minuten later voorkwam de Aussie zelfs tot twee maal toe de 3-1.

Het grote probleem van Club Brugge was eigenlijk de (virtuele) afwezigheid van Vazquez. De Catalaan liet zich in de openingsfase van de partij dan wel gelden, maar deemsterde vervolgens weg. Preud’homme koos ervoor om Vadis Odjidja-Ofoe in de strijd te gooien. Maar een speler die (over)morgen voor een andere ploeg tekent zit hoogstwaarschijnlijk niet met de juiste gedachten in het achterhoofd.

Twee op negen, acht op vijftien

Blauw-zwart kwam via Nikola Storm nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar verder leverde het blauw-zwarte slotoffensief bitter weinig op. Integendeel: Claes bekroonde zijn partij in de slotfase nog met een doelpuntje, 3-1.Club Brugge blijft zo met een povere acht op vijftien achter. "Een Europese campagne kost je sowieso punten in de competitie", aldus Preud'homme enkele dagen geleden. Maar ook de Luikenaar had niet verwacht dat zijn troepen nu al op achtervolgen zouden zijn aangewezen...

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Bateau Sheldon 90' -
Biebauw Wouter 90' 7.5
Paulussen Laurens 90' 9.5
Biset Maxime 90' 2
Kosanovic Milos 90' 7
Obradovic Ivan   90' 7
Cisse Ibrahima 76' 6
Hanni Sofiane   72' 6
De Petter Steven 90' 6
Claes Glenn  90' 8
Veselinovic Dalibor 90' 7
Cordaro Alessandro 69' 8.5
  Bank G Beoordeel
Rits Mats 21' 6
Matthys Tim A 18' 5
Van Damme Joachim 14' 5
Vanlerberghe Jordi -  
Pacovski Tomislav -  
De Witte Seth -  
Adesanya Jason -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 4
De fauw Davy 74' 1
Engels Björn   90' 2
Mechele Brandon 90' 3
De Bock Laurens 90' 2
Simons Timmy 90' 0
Menegazzo Fernando 67' 2
Jørgensen Jesper 58' 5
Meunier Thomas   90' 5
Vazquez Victor 90' 3
Sobota Waldemar 90' 2
  Bank G Beoordeel
Storm Nikola 32' 5
Odjidja Vadis 23' 2
Castillo Nicolás 16' 2
Dierckx Tuur -  
Dioudis Sokratis -  
Duarte Óscar -  
Reuten Yannick -  
Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge

Vooraf