Datum: 21/09/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Indrukwekkende Oularé zet Club op weg naar gemakkelijke overwinning
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Indrukwekkende Oularé zet Club op weg naar gemakkelijke overwinning
Foto: © Photonews

Club Brugge had vanavond geen problemen met KV Kortrijk. De thuisploeg kon de wedstrijd in de eerste helft al beslissen, maar enkel Obbi Oularé deed de touwen trillen. Na de koffie dikten Victor Vazquez, José Izquierdo, Timmy Simons en Fernando Menegazzo aan tot 5-0.

Cédric De Volder in Brugge

Voor aanvang van de partij was het al meer dan duidelijk: Club Brugge moest winnen van KV Kortrijk om de zwakke start te vergeten. Michel Preud’homme rommelde dan nog maar eventjes in zijn spelerszak en haalde er een talent uit: Obbi Oularé. En die beslissing zal de Luikenaar zich alvast niet beklaagd hebben.

Obbi Oularé, alsjeblieft!

De 18-jarige zoon van Souleymane Oularé kreeg vorige week in de Cristal Arena al speelminuten, maar mocht zijn 1m94 voor de eerste keer vanaf de aftrap in de strijd gooien. En hoe!? Oularé bediende Waldemar Sobota en Felipe Gedoz, maar beide spelers slaagden er niet in om Darren Keet te verschalken.

“Dan die kerel maar tegen de grond schoffelen”, dacht Maxime Chanot. Olympia hield de adem in, maar Oularé nam op gepaste wijze revanche. Opnieuw: en hoe!? Sobota gooide de bal in de rechthoek, het nummer 58 van Club ging met gemak hoger dan Chanot en kopte de 1-0 voorbije een kansloze Keet.

Een gewaarschuwd man…

Club Brugge ging ook na de koffie gewoon door op het aanvallende elan. De Kerels lieten zich overigens niet altijd van hun mooiste kant zien. Teddy Chevalier (bij Laurens De Bock, nvdr.), Ivan Santini (bij Timmy Simons, nvdr.) en Maxime Chanot (bij Mathew Ryan, nvdr.) vonden het namelijk nodig om met hun ellebogen te wapperen. Al kreeg laatstgenoemde enkele minuten later alsnog een tweede gele kartonnetje na een schwalbe.

Ondertussen was Oularé al gewisseld en schoof Victor Vazquez een rijtje vooruit. We willen geen direct gevolg gaan opperen, maar Club kreeg het lastiger en liet Kortrijk in de wedstrijd komen. Adam Marusic en Robert Klaasen kwamen echter de handschoenen van Ryan tegen op hun weg. Landry Mulemo kreeg het dan weer aan de stok met het doelhout.

Vazquez, Izquierdo en Simons klaren de klus

Victor Vazquez besloot een kwartiertje voor affluiten om de klus zelf te klaren. De voormalige soldaat van FC Barcelona kapte zich mooi vrij en gaf Keet het nakijken met een lekkere bal in het dak van het doel. In de slotfase liet een (flaterende) Keet zelfs nog de 3-0, 4-0 én 5-0 toe op het bord. Op die manier pakt Club eindelijk nog eens de overwinning, een weekje voor de altijd lastige trip naar het Albertpark van KV Oostende.

Blauw-zwart sluipt zo opnieuw de top zes binnen, maar volgt nog steeds op drie punten van KAA Gent en vijf eenheden van RSC Anderlecht. De Kerels hebben dan weer dringend punten nodig. De troepen van Yves Vanderhaeghe kamperen nog boven de rode streep, maar voelen de hete adem van Zulte Waregem en Lierse SK in de nek.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 6
Meunier Thomas A 90' 6.3
Mechele Brandon 90' 5.8
Duarte Óscar 90' 5.8
De Bock Laurens 90' 5.5
Simons Timmy 90' 6.8
Vormer Ruud   90' 5.8
Vazquez Victor 75' 6.2
Oularé Obbi 56' 7.3
Sobota Waldemar A A 90' 6.2
  Bank G Beoordeel
Izquierdo Mena José HeribertoA A 34' 5.5
Storm Nikola 15' 6.2
Menegazzo Fernando 9'  
Engels Björn -  
Silva Gajardo Francisco Andrés -  
De fauw Davy -  
Dioudis Sokratis -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 2.4
Tambe Alassane 90' 3
Chanot Maxime     63' 3.6
Tomasevic Zarko   90' 3.2
Ulens Baptiste 45' 4.2
Klaasen Robert 90' 5.6
De Mets Gertjan 90' 4.4
Matton Thomas 65' 3.4
Marusic Adam 90' 3.6
Santini Ivan 90' 3.2
Chevalier Teddy 65' 5
  Bank G Beoordeel
Mulemo Landry 45' 3.2
Dierckx Tuur 25' 2.8
Van Loo Anthony 25' 2.6
Henkinet Laurent -  
Claeys Arno -  
Mahau Gregory -  
Van Eenoo Lukas -  
Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk