Datum: 27/09/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen stoomt door in eigen huis tegen zwakke Waaslanders
KV Mechelen stoomt door in eigen huis tegen zwakke Waaslanders
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft 12 op 15 in eigen huis te pakken. Het had na een snel doelpunt en een rode kaart in de eerste helft eigenlijk geen kind aan Waasland- Beveren. Zonder echt te overtuigen werd er met 2-0 gewonnen Achter de Kazerne. De bezoekers moeten volgende week vol aan de bak tegen Cercle.

Aernout Van Lindt in Mechelen

KV Mechelen speelde vorige week een degelijke partij in en tegen Lokeren, vandaag stond een duel met die andere Waaslanders op het programma. Op bezoek werd nog geen punt gepakt, thuis haalde het wel al 9 op 12. Coach Jankovic had weinig reden om iets te wijzigen aan zijn 3-5-2. Adesanya verhuisde wel naar de bank, in zijn plaats kwam Veselinovic.

Bij de bezoekers uit het Waasland wel wat wijzigingen in vergelijking met vorige week. Deels uit noodzaak, want door de blessure van Bojovic moest er achterin anders worden gespeeld. Ook Maric en Vukusic moesten op de bank beginnen, Corstjens, D'Ulivo en Destorme waren de vervangers.

Meteen Obradovic, dom rood Addy

De match was nog niet begonnen of de thuisploeg had al de 1-0 te pakken. In de match in de match tussen Destorme en Veselinovic - elk tegen hun ex-club - werd het snel 0-1 in het nadeel van Destorme: hij caprioleerde al glijdend een poeier van Obradovic in de kooi van Coosemans.

Daarna hield Malinwa de match rustig onder controle, zonder echt te overtuigen. Dat hoefde ook niet tegen een Waasland-Beveren waar werkelijk niets lukte. Uit meer dan 10 stilstaande fases werd slechts een keer gevaar gehaald: aan de overkant kwam op de counter Mechelen heel dicht bij een doelpunt via Veselinovic.

Vlak voor rust gingen de poppen helemaal aan het dansen: Van Damme haalde Addy neer en wierp hem nog iets toe. De linksback van de Waaslanders ging er als een dommerik op in en trakteerde op een kopstoot: WB nog meer dan een helft met tien en de match eigenlijk al gespeeld.

Veselinovic mag juichen tegen ex-club

In de match in de match tussen Veselinovic en Destorme werd het ondertussen 2-0, want de boomlange spits kon op aangeven van Cordaro voorbij Coosemans knikken.

De bezoekers probeerden nog iets recht te zetten, maar bleven al bij al onmachtig. Veselinovic en invaller Claes kregen nog kansen op 3-0, maar weigerden te scoren. Vlak na het slotsignaal kreeg David Destorme nog een staande ovatie van de thuissupporters: mooi gebaar, maar Destorme moet puntenloos terug naar het Waasland en in de wetenschap dat er volgende week moet gewonnen worden van Cercle Brugge. Malinwa? Dat wil nu ook op verplaatsing eens iets rapen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' 5.8
Matthys Tim 90' 6
Bateau Sheldon 90' 6.4
De Witte Seth 90' 6.2
Kosanovic Milos   90' 6.2
Obradovic Ivan  90' 8
Van Damme Joachim 90' 6.8
Hanni Sofiane 55' 5.8
Rits Mats 86' 6
Cordaro Alessandro A 82' 5.8
Veselinovic Dalibor 90' 6.2
  Bank G Beoordeel
Claes Glenn 35' 5.8
Adesanya Jason 8'  
Cisse Ibrahima 4'  
Biset Maxime -  
Vandam Jerry -  
Pacovski Tomislav -  
Mertens Jan -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' 3
D'Ulivo Cédric 86' 4
Robson Severino da Silva 90' 5
Corstjens Wouter 90' 5
Addy David Nii   33' 5
Hubert David 90' 5
Blondelle Siebe 90' 5
Destorme David 90' 5
Ibou Sawaneh 86' 3
Baldé Amido 90' 5
Henkens Robin 63' 5
  Bank G Beoordeel
Rowell Jonathan   27' 5
Cale Hrvoje 4'  
Vukusic Ante 4'  
Sousa Hugo -  
De Pauw Niels -  
Deflem Daimy -  
Steppe Kenny -  
Maric Milos -  
Herbeleef KV Mechelen - SK Beveren

Vooraf