Datum: 24/07/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stayen
Vrank en vrij STVV pakt meteen de scalp van Club Brugge
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Vrank en vrij STVV pakt meteen de scalp van Club Brugge
Foto: © photonews

Sint-Truiden heeft zijn wederoptreden in de Jupiler Pro League niet gemist. De nieuwkomer toonde zich in de Hel van Stayen heer en meester tegen Club Brugge en liet zich zelfs door een achterstand niet verontrusten.

Diederik Geypen en Cédric De Volder in Sint-Truiden

  • Leuk voetballend STVV verrast Club Brugge
  • Genieten: Yohan Boli, Ruben Fernandes,...
  • Club onder druk richting Griekenland

"Sintruin is back" maakte de Truiense spionkop bij de spelersintrede duidelijk. En dat hadden ze bij Club geweten. De kampioen uit de Proximus League opende zijn terugkeer in eerste klasse op furieuze wijze.

Kwelgeest met dienst: Yohan Boli. De zwarte parel draaide blauw-zwart - zonder de geschorste Hans Vanaken en de afwezige José Izquierdo (lees meer) - in de beginminuten helemaal tureluurs.

Handspel blijft ongestraft

Aanvallende intenties die vervolg moesten krijgen met een bal op de stip. Ref Delferière gebaarde van krommenaas bij een handsbal van Laurens De Bock. Even later barstte de hel én de feestmuziek wel los. Enig probleem: de deviatie van Boli scheerde de buitenkant van het zijnet.

Club kon er in het eerste halfuur bitter weinig tegenover stellen, tot het plots toesloeg. Metronoom Victor Vazquez zette een aanval op en vond Dion Cools op de rechterkant. De debutant bood Tom De Sutter ietwat onverwacht de seizoensopener aan.

Goalies in de picture

De 0-1 werkte verlammend op de Kanaries, die na de rust net niet koud gepakt werden. De Bock zwiepte het leer richting de verste paal. William Dutoit gooide lijf en leden in de strijd om De Sutter van zijn tweede te houden.

Ook aan de overzijde mocht het sluitstuk zich meteen onderscheiden. Centrumverdediger Bruno Fernandes besloot te centraal op Sébastien Bruzzese. De Portugese nieuwkomer toonde waarom hij doorgaans achterin postvat.

Of toch? Toen Bruzzese een schijnbaar ongevaarlijk schot van Rherras loste, was Fernandes er als de kippen bij om binnen te prikken: de verdiende gelijkmaker. Terwijl de bezoekers nog nauwelijks aan de goal geraakten, wakkerde het STVV-vuur aan.

Het Haspengouwse dribbelwonder Jean-Luc Dompé zoog alle ogen naar zich toe, maar daar wilde Junior Edmilson niet voor onderdoen. Met een schicht bezorgde hij Bruzzese een valling: 2-1.

Rood is slechts een voetnoot

De Braziliaanse Belg leefde nog in de roes van zijn goal toen hij Cools de weg versperde. Zijn tweede geel en Sint-Truiden het slot met tien in. Invallers Lior Refaelov en Obbi Oulare probeerden de bakens nog te verzetten, maar de eerste verrassing van het nieuwe voetbaljaar bleef op het bord staan.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Dompé Jean-Luc A 87' -
Dutoit William 90' -
Bagayoko Mamadou 90' -
Erichot Yvan   90' -
Rherras Faycal 90' -
Artabe Meca Alfonso 64' -
Schoofs Rob 90' -
Ono Yuji 90' -
Boli Yohan 72' -
Edmilson    78' -
  Bank G Beoordeel
Angban Victorien   26' -
Mbombo Lokwa Yanis 18' -
Nirisarike Salomon 3'  
Hendrickx Gaëtan -  
Swers Iebe -  
Velic Emil -  
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques -  
Schils Mathias -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
Cools Dion A 90' -
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano 90' -
De Bock Laurens   90' -
Simons Timmy   81' -
Vormer Ruud 90' -
Vazquez Victor 90' -
Bolingoli Mbombo Boli 77' -
De Sutter Tom 90' -
Diaby Abdoulay 86' -
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior 13' -
Storm Nikola 9'  
Oularé Obbi 4'  
Reuten Yannick -  
Bolat Sinan -  
Dierckx Tuur -  
Duarte Óscar -  
Herbeleef STVV - Club Brugge

Vooraf