Zwarte beest Charleroi mept Essevee tegen het canvas
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

David Pollet & co zetten Charleroi op weg naar grote winst tegen Zulte Waregem

Zwarte beest Charleroi mept Essevee tegen het canvas
Foto: © photonews

Charleroi heeft zijn status van zwarte beest tegenover Zulte Waregem opnieuw alle eer aangedaan. Na een duel met een hoge intensiteit werd het zonder oogstrelend voetbal een droge 3-0 overwinning voor de Zebra's. Zij zitten nu weer helemaal in veilig vaarwater, Essevee verliest voor de derde keer.

Aernout Van Lindt in Charleroi

Zowel Francky Dury als Félice Mazzu hadden weinig redenen om veel te gaan sleutelen in hun opstellingen na de overwinningen van beide teams vorige week. Enkel Steve De Ridder werd naar de bank verwezen, Buyl kreeg nog eens een kans bij Essevee.

Charleroi was de voorbije jaren het zwarte beest van Zulte Waregem: 6 op 6 vorig jaar, 4 op 6 de jaargang daarvoor. En de troepen van Mazzu wilden maar wat graag ook dit jaar stunten tegen de voorlopig derde uit het klassement.

22 november 2014

Waar was u op 22 november 2014? Dat u dat niet meer weet is logisch, tenzij er iets speciaal gebeurde. Een kindje hier, een trouw daar. Of een doelpuntje geprikt: het kan allemaal.

Dat laatste was het geval voor David Pollet. Tegen Cercle Brugge maakte hij toen voor AA Gent een van de vier goals. Daarna stond hij droog in de competitie. Tot vandaag dus, want meteen na de koffie zorgde hij voor de verlossing in het land van de Zebra's: Bossut werd bijna mee het doel ingeblazen. 

Vederlichte penalty

Diezelfde Pollet kreeg luid applaus toen hij tien minuten voor tijd werd vervangen. Ondertussen was Charleroi al op 2-0 gekomen: na een lichte fout van Lepoint op Saglik ging de bal op de stip. Perbet miste, Ndongala tikte in de rebound alsnog binnen.

De bezoekers probeerden nog iets terug te doen, maar echt in de zone van de waarheid komen was er niet bij. Net zoals dat in een evenwichtige eerste helft niet was gelukt, al was er wel een bal van Buyl op de paal. Ndongala liet de 3-0 liggen, Saglik maakte het vanop vrije trap toch helemaal af. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League