Datum: 04/10/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Luminus Arena
Genk duwt onmachtig Standard in diepe crisis
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Genk zet Standard met ruime cijfers opzij

Genk duwt onmachtig Standard in diepe crisis
Foto: © SC

Racing Genk blijft het thuis perfect doen. De Limburgers troefden een onmachtig Standard af met ruime 3-1 cijfers. De Rouches blijven op de voorlaatste plaats kamperen.

Robby Morren in Genk

Tegen Kortrijk kreeg Brian Heynen nog de voorkeur op Ndidi, ditmaal waren de rollen omgekeerd. Bij Standard voerde Ferrera twee wijzigingen door: Fioré en Santini mochten starten, Brüls was onvoldoende fit.

De supporters zorgden voor een leuke tifo voor de aftrap  en die leek de spelers te inspireren. De wedstrijd was nog geen 10 minuten ver toen Christian Kabasele de 1-0 tegen de touwen kopte op een hoekschop.

Hét uitgelezen moment voor de verdediger om racisme aan de kaak te stellen. Hij werd vorige week in Kortrijk getrakteerd op oerwoudgeluiden en diende de racisten van antwoord door als een aap te vieren.

Genk bleef de betere ploeg en Kebano had altijd de 2-0 moeten scoren, maar hij miste onbegrijpelijk. Een gekraakt schot van de Camargo kwam voor zijn voet, maar Kebano trapte vanop zo’n 2 meter alsnog over. Aan de overkant was de beste mogelijkheid voor Emond, die via de lat over kopte.

Standard kwam met veel goede wil uit de kleedkamer, maar er slopen te veel onzuiverheden in het spel waardoor echte kansen uitbleven. Genk kon enkele keren profiteren van de ruimte die er kwam, maar pogingen van Buffel en Castagne weken af en werden nog net gered door Thuram.

Igor de Camargo mocht vieren tegen zijn ex-club. Na een knappe actie van Kebano kopte de aanvaller het leer centimeters over, maar enkele minuten later trof hij wel raak. Standard liet te veel ruimte. Buffel legde breed op de Camargo die de hoek rustig mocht uitkiezen. (2-0)

Standard moest de kelk tot op de bodem ledigen. Bailey dolde even en schilderde een voorzet op het hoofd van Buffel die de 3-0 netjes binnen kopte. Dat Buyens de 4-0 vanop de stip liet liggen na een fout op Pozuelo is slechts een voetnoot. Knockaert milderde met een geweldige vrijschop nog tot 3-1.

Yannick Ferrera won overtuigend met STVV tegen Genk, maar kon dat niet herhalen met Standard. Meer zelfs, de coach lijkt de Rouches maar niet op de rails te krijgen. Genk behoudt thuis het maximum van de punten en blijft bovenaan meedraaien.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 8
Castagne Timothy 90' 6
Dewaest Sebastien 90' 9
Kabasele Christian 90' 8
Hamalainen Brian   90' 5
Bailey Leon A A 88' 8
Buyens Yoni 90' 8
Ndidi Onyinye Wilfred 83' 7
Buffel ThomasA 90' 7.5
De Camargo Igor 90' 7
Kebano Neeskens 79' 6
  Bank G Beoordeel
Pozuelo Melero Alejandro 11' 6
Heynen Bryan 7'  
Schrijvers Siebe 2'  
Bizot Marco -  
Wouters Dries -  
Ünal Enes -  
Okriashvili Tornike -  
Walsh Sandy -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann   90' 1
Milec Martin 45' 0
Teixeira Jorge 90' 5
Van Damme Jelle 90' 3
Andrade Darwin 69' 3
Fiore Corentin 90' 5
Yatabare Sambou   57' 5
Trebel Adrien   90' 2
Knockaert Anthony 90' 5
Santini Ivan 90' 5
Emond Renaud 90' 5
  Bank G Beoordeel
Badibanga Beni 45' 5
De Sart Julien 33' 2
Dossevi Matthieu 21' 5
Kasmi Faysel -  
Yattara Mohamed -  
Arslanagic Dino -  
Herbeleef KRC Genk - Standard

Vooraf