moeMoeskroen
gntKAA Gent
1-2
77' Sven Kums (pen)
Datum: 16/10/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Le Canonnier
Oussalah helpt ex-club aan nipte zege
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Oussalah schenkt Gent zege met own-goal en penaltyfout

Oussalah helpt ex-club aan nipte zege
Foto: © photonews

Mustapha Oussalah was in het duel tussen Moeskroen en AA Gent de meest ongelukkige man in heel Henegouwen. De linksback schonk zijn ex-club met een own-goal en een penaltyfout een nipte zege.

Sander De Graeve in Moeskroen

Moeskroen mocht vrijdagavond landskampioen AA Gent ontvangen op Le Canonnier. Een uitgelezen kans voor ex-Gentenaars Hubert en Oussalah om zich te tonen. Voor Gent een lastige verplaatsing, zeker tussen de toppers tegen Club en Valencia kon onderschatting een factor zijn.

Alweer Dussenne

Of het onderschatting was, weten we niet, maar een gebrek aan concentratie was het zeker. Noé Dussenne, die al drie keer scoorde op stilstaande fase, mocht zomaar zijn vierde tegen de touwen knallen op hoekschop. De troepen van Vanhaezebrouck meteen op achtervolgen aangewezen.

Belangrijke Sels

In eigen land was dat al van de thuismatch tegen Standard geleden. De bezoekers namen het balbezit dan wel voor hun rekening, iets over het half uur kon het al 3-0 gestaan hebben voor Moeskroen. Dussenne, alweer hij, dwong Sels tot twee maal toe tot een wereldsave.

Het was even wachten voor een goeie kans aan de overkant, maar even voor de koffie kwam Gent er enkele keren héél dichtbij. Milicevic trof de lat en even later de doelman, Raman zag zijn knal een half metertje naast gaan. 3-3 was geen overdreven ruststand geweest, maar Moeskroen ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de koffie kon Gent maar moeilijk doorduwen. Balbezit was er wel, maar dat had Nederland in de EK-kwalificatiecampagne ook. Het was pas na enkele wissels dat de Gentenaars erdoor kwamen. Invaller Saief zette de bal gevaarlijk voor en Oussalah gleed de bal in zijn eigen doel.

Na zijn degelijke eerste helft werd het een calvarietocht voor Oussalah tegen zijn ex-club. Even later haalde hij Depoitre neer in de zestien en mocht Kums voor de derde keer in twee wedstrijden naar de stip. Een plaatsbal in de rechterbenedenhoek bracht Gent op een 1-2 voorsprong.

Daarbij bleef het op Le Canonnier. Moeskroen kon lang uitzicht houden op drie punten, maar Oussalah bleek uiteindelijk de antiheld. AA Gent blijft ongeslagen in de competitie dit seizoen, maar heel fraai was het allemaal niet. Bovendien leek Dejaegere zich in de extra tijd te blesseren. RMP wou nog een penalty, maar kreeg die niet.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
da Silva Rosa Vagner Aurelio 90' -
Aksentijevic Nikola 90' -
Dussenne Noë 90' -
Mezague Teddy 90' -
Oussalah Mustapha  89' -
Hubert David 90' -
Michel Julian A   90' -
Marquet François 77' -
Markovic Filip 90' -
Marreco de Gouveia Antonio José 90' -
Dingome Tristan 76' -
  Bank G Beoordeel
Maciel Frederic Ferreira 14' -
Vaccaro Luigi 13' -
Badri Anice 1'  
Jakolis Marin -  
Marciano Ofir -  
Kocur Corentin -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Foket Thomas 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Johansson Erik 45' -
Mitrovic Stefan 90' -
Asare Nana 90' -
Kums Sven 90' -
Neto Renato 56' -
Milicevic Danijel 90' -
Depoitre Laurent 90' -
Raman Benito   68' -
  Bank G Beoordeel
Saief Kenny 45' -
Dejaegere Brecht 34' -
Pedersen Nicklas 22' -
Vitas Uros -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Poletanović Marko -  
Matton Thomas -  
Vandenbussche Brian -  
Coulibaly Kalifa -  
Herbeleef Moeskroen - KAA Gent

Vooraf