wbeSK Beveren
gnkKRC Genk
0-1
82' Yoni Buyens (pen)
Datum: 17/10/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Freethiel
Demir helpt Genk aan gevleide eerste uitoverwinning
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Genk boekt een gevleide overwinning op Waasland-Beveren

Demir helpt Genk aan gevleide eerste uitoverwinning
Foto: © SC

Racing Genk heeft zijn eerste uitoverwinning eindelijk op zak met dank aan Demir. Genk leek het verschil niet te kunnen maken tegen Waasland-Beveren tot Demir dom handspel maakte in de zestien.

Robby Morren in Beveren

Julien Gorius had voluit meegetraind met de groep na zijn blessure, maar was nog niet voldoende fit om aan de partij te beginnen. Door de schorsing van Hamalainen nam Tshimanga zijn plaats op de linksback opnieuw in. Stijn Vreven bracht de elf tussen de lijnen die STVV versloegen.

“Als we echt bij de top willen horen, moeten we op verplaatsing winnen en de manier waarop maakt nu niet uit”, kondigde Peter Maes aan voor de start van de partij. De bal in de ploeg houden en niet te veel risico in het spel leggen dus.

Het resultaat was een bedroevende eerste helft waar niemand zich aan kon opwarmen. De beste mogelijkheid was voor Buffel die te zwak op doelman Goblet besloot. Waasland-Beveren moest helemaal niet onderdoen en verzamelde een handvol hoekshoppen, maar geen enkele doelrijpe kans.

Waasland-Beveren ging echt in zijn kansen geloven en begon sterk aan het tweede bedrijf. De thuisploeg greep Genk bij de keel. Verschillende hete standjes voor de neus van Köteles, maar geen doelpunt.

Met nog 20 minuten op de klok kregen we eindelijk wat meer tempo. Genk kon enkele keren dreigen. Doelman Goblet moest plat op een knal van Kebano en de Camargo kopte een voorzet van Buffel op het dak van het doel.

Pech voor Genk dat wat later Neeskens Kebano zag uitvallen. Hij verdraaide zijn knie en moest met de draagberrie worden afgevoerd. In Limburg houden ze hun hart vast wantveel alternatieven hebben ze niet achter de hand.

Stijn Vreven moet ferm gevloekt hebben toen Demir enkele minuten voor affluiten dom handspel maakte in de zestien. Strafschop zonder discussie en Buyens nam het geschenk in dank aan en bezorgde Genk zo een gevleide zege. 

Waasland-Beveren krijgt minder dan het verdient na een teleurstellende vertoning. Genk doet een prima zaak bovenin het klassement.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Goblet Merveille 90' -
Jans Laurent 90' -
Coulibaly Gary 90' -
Buatu Jonathan 90' -
Demir Erdin 90' -
Myny Olivier 90' -
Maric Milos 90' -
Moulin Thibault 90' -
Langil Steeven 90' -
Gano Zinho 90' -
Milosevic Deni 87' -
  Bank G Beoordeel
Nabab Livio 3'  
Van Dooren Senne -  
Destorme David -  
M'Sila Zakaria -  
Sousa Hugo -  
Henkinet Laurent -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Castagne Timothy 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Kabasele Christian 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Bailey Leon 88' -
Buyens Yoni 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Buffel Thomas 90' -
De Camargo Igor 90' -
Kebano Neeskens 78' -
  Bank G Beoordeel
Pozuelo Melero Alejandro 12' -
Schrijvers Siebe 2'  
Heynen Bryan -  
Gorius Julien -  
Walsh Sandy -  
Ünal Enes -  
Bizot Marco -  
Herbeleef SK Beveren - KRC Genk

Vooraf