Datum: 18/10/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Regenboogstadion
Anderlecht wint met bijwijlen goed voetbal van tienkoppig Essevee

Anderlecht pakt de drie punten aan de Gaverbeek bij Zulte Waregem met bijwijlen goed voetbal

Anderlecht wint met bijwijlen goed voetbal van tienkoppig Essevee
Foto: © SC

"Arbiters zijn robots die niet nadenken en maar kaarten trekken naar hun wil." Mbaye Leye was furieus na zijn rode kaart vlak voor de rust. Maar het hoeft geen excuus te zijn: Anderlecht was ook voor de rust en voor Defour het penaltyspook van paars-wit aan de Gaverbeek verjaagde al de betere ploeg.

Aernout Van Lindt en Florian Holsbeek in Waregem

Bij Essevee een pak nieuwe namen tussen de lijnen: Lepoint en Verboom kampten met kleine probleempjes aan neus en buik, Buyl en Thiam moesten op de bank plaatsnemen. Na tien minuten liep Verboom - door het uitvallen van Sami - echter al terug tussen de lijnen.

De bezoekers? Die kwamen ongewijzigd aan de aftrap aan de Gaverbeek. Dus opnieuw met Youri Tielemans op de bank, tot onvrede van toch weer een flink aantal fans. "Karaktermoord van een jong talent", werd er al luidop gefluisterd op Twitter. Maar de 11 tussen de lijnen gingen wel lekker voetbal op de mat brengen.

Okaka & de vreemde rode kaart

Essevee zocht en vond geen oplossingen, terwijl Anderlecht tussen de linies wél attent was. Al helpt het natuurlijk altijd als je snel op voorsprong kan komen: Okaka kopte een voorzet van Praet werkelijk heerlijk tegen de touwen. Oersterk, atletisch, Mitrovic wordt stilaan vergeten in het Astridpark.

0-1 bij de rust, dacht iedereen. Want de slordigheden aan beide kanten zorgden dat het tempo wat uit de match ging. Maar vlak voor de koffie dan toch 0-2. Baudry ging wat dom inglijden op Ezekiel, de bal terecht op de stip. Al had aan de overkant ook Storm even daarvoor altijd een elfmeter moeten krijgen.

Vertenten wilde er echter niet van weten en werd pas helemaal de Kop-van-Jut toen hij twee keer geel gaf aan Mbaye Leye. Eentje voor mekkeren en eentje voor iets te zeggen tegen Defour. De middenvelder van paars-wit kon er mee lachen en verjaagde even later staalhard door het midden ook het penaltyspook van Anderlecht.

Goed voetbal tegen 10 man

De tweede helft dan? Zowel Bossut als Proto kapten een speler uit, de bezoekers waren tegen een man minder heer en meester. Thiam, Kaya en Cordaro probeerden het nog wel, maar het gevaar bleef toch van de Mauves komen.

Ja hoor, we kregen ook nog doelpunten te zien. Vlak na de koffie had Okaka op aangeven van Obradovic al zijn zesde van het seizoen tegen de touwen getrapt, op het einde van de match maakte Dendoncker gebruik van een foutje van Jorgensen om de pil nog wat bitterder te maken.

En zo staat Anderlecht plots derde in de stand op een puntje van de leiders, Zulte Waregem moet vanop plek 6 achteruitkijken wat Charleroi doet in Kortrijk.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 5.5
D'Ulivo Cédric 90' 3.5
Baudry Marvin 90' 5.5
Sami Joël 10' 5
Diallo Abdou 90' 6
Aneke Chuks 90' 5
Jørgensen Jesper 90' 4
Kaya Onur 90' 5
De Ridder Steve 61' 4
Leye Mbaye     90' 4.5
Storm Nikola 45' 4
  Bank G Beoordeel
Verboom Bryan 80' 6
Thiam Mame Baba 45' 6
Cordaro Alessandro 29' 5.5
Benteke Jonathan -  
Buyl Stephen -  
Steppe Kenny -  
Essikal Karim -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 6
Najar Rodriguez Andy Aryel   90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Deschacht Olivier 90' 6
Obradovic Ivan A 90' 7.5
Gillet Guillaume 85' 5.5
Defour Steven  90' 7
Dendoncker Leander 90' 7
Praet Dennis A 77' 7
Okaka Chuka Stefano ⚽ ⚽ 66' 7
Ezekiel Imoh   90' 5.5
  Bank G Beoordeel
Tielemans Youri 24' 5.5
Acheampong Frank Opoku 13' 4
Kawaya Andy 5'  
Conté Ibrahima Sory -  
Roef Davy -  
Sylla Idrissa -  
Nuytinck Bram -  
Herbeleef Zulte Waregem - Anderlecht

Vooraf