KRC Genk - Moeskroen

Zeer zwak Genk laat leidersplaats liggen tegen Moeskroen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Moeskroen smeert Genk eerste thuisnederlaag aan

Zeer zwak Genk laat leidersplaats liggen tegen Moeskroen
Foto: © SC

Racing Genk heeft de kans om naast Oostende en Gent aan de leiding te komen laten liggen. Een ontstellend zwak Genk ging met zware 0-4 cijfers de boot in tegen een goed georganiseerd Moeskroen en lijdt zo ook het eerste puntenverlies in eigen huis dit seizoen.

Robby Morren in Genk

Genk haalde opgelucht adem nadat bekendraakte dat de blessure van Kebano niet ernstig was. Hij stond gewoon aan de aftrap. Moeskroen moest wel 4 basisspelers missen en begon daardoor verzwakt aan de partij.

De thuisploeg kende een zwakke start en toen Moeskroen halfweg de eerste periode op voorsprong klom, konden we dat absoluut niet onverdiend noemen. Köteles kon een schot van Marquet niet klemmen en Marreco was goed gevolgd. Enkele minuten eerder hadden Dussenne en Maciel al een unieke kans laten liggen om de score te openen.

Bij Genk speelde Kebano op niveau, maar zijn acties kenden geen verderzetting door zijn ploegmakkers. Het was allemaal veel te weinig en te slordig. De Camargo deed geen moeite om de duels aan te gaan, we konden niet één echte kans noteren voor de Limburgers voor de pauze.

Moeskroen daarentegen bleef goed voetballen en putte vertrouwen uit de openingstreffer. Enkele minuten voor de pauze kon Badri de voorsprong zelfs verdubbelen. Hij mocht op zijn dooie gemakje overhoeks binnenkoppen. (0-2)

We zouden niet graag in de Genkse kleedkamer gezeten hebben tijdens de donderpreek van Peter Maes. Zijn onvrede uitte zich in twee wisssels: Gorius en Pozuelo vervingen Ndidi en Bailey.  

Het bracht allemaal geen zoden aan de dijk. De organisatie van Moeskroen-coach Janevski stond er, zijn plannetje werkte en Peter Maes vond geen oplossingen. Toen Castagne met een tweede gele kaart moest gaan douchen, was de strijd gestreden. De Camargo trapte vanop 4 meter nog in de tribune en Vagner redde pogingen van Ünal, Gorius en Kabasele.

In de extra tijd maakten Vaccaro en Mohamed er nog 0-4 van.  Een collectieve offday bij de Limburgers zorgt voor het eerste puntenverlies in de Cristal Arena dit seizoen. Moeskroen Peruwelz doet een prima zaak en klimt uit de gevarenzone.

Goals

0
4

Balbezit

58
42

Aanvallen

64
50

Gevaarlijke aanvallen

44
41

Schoten op doel

7
6

Schoten naast/over doel

5
5

Geblokkeerde schoten

0
1

Hoekschoppen

5
4

Buitenspel

4
1

Fouten

17
23

Vrije trappen

24
21

Doeltrappen

9
7

Inworpen

26
17
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League