Club Brugge overtuigt allerminst, maar wint wel van OH Leuven
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge

Club Brugge wint van OH Leuven

Club Brugge schonk haar fans vanavond slecht voetbal, veel slordigheden én drie punten tegen OH Leuven. En dat is momenteel voor blauw-zwart het belangrijkste. Abdoulay Diaby nam alle doelpunten voor zijn rekening.

Michel Preud’homme ging vanavond lustig door met het coachen van FC Roteren. De Luikenaar voerde deze keer vier wissels door. Hans Vanaken, Jelle Vossen, Stefano Denswil en Abdoulay Diaby kwamen in de ploeg. Jacky Mathyssen begon dan weer zonder spits aan de wedstrijd.

Slaapverwekkend slecht

De eerste dertig minuten van de wedstrijd bereikte Club Brugge werkelijk een dieptepunt. We zagen dit seizoen al veel slecht voetbal van blauw-zwart, maar dit was een niveau apart. Bovendien had Jelle Vossen eigenlijk altijd moeten scoren, maar de aanvaller faalde oog in oog met Rudy Riou.

Al kwam het doelpunt van de West-Vlamingen er wel op een ideaal moment. Thomas Meunier - alle gevaar begon vanavond bij de Luxemburger - pegelde het leer voor doel, Abdoulay Diaby moest er maar tegen lopen. Het spel trok op niets, maar Club Brugge trok wel met een 1-0-voorsprong de kleedkamers in.

Abdoulay Diaby!

Club Brugge toonde na de pauze meer drang naar voren, maar overtuigen deed de thuisploeg allerminst. Al waren er wel enkele kansen. Het handje van Rudy Riou was broodnodig op de knal van Laurens De Bock. In de herneming geraakte Diaby niet voorbije de Franse doelman, terwijl De Bock later nog eens zou missen.

Een twintigtal minuten voor tijd was Jan Breydel op het gemakje. Diaby profiteerde van balverlies in de Leuvense defensie om zijn tweede van de avond tegen de touwen te knallen, 2-0. Het spel trok op niets, maar Club Brugge won de wedstrijd wel.