Wervelende Canesin rolt Genk op, Oostende staat opnieuw aan de leiding
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende

Fernando Canesin Matos heeft voet in alle doelpunten tegen KRC Genk

KV Oostende heeft KRC Genk vanavond na een leuke pot voetbal verslagen met 3-2. De Limburgers waren vooral na de rust enorm strijdvaardig, maar Gohi Bi Cyriac sloeg in de slotfase toe.

”Het is stil aan de overkant.” Het was Marc Coucke himself die het feestliedje bij de rust had ingezet in het Albertpark. KRC Genk stribbelde na de koffie dan wel nog eventjes tegen, maar uiteindelijk werd er opnieuw een feestje gebouwd aan 't zeetje.

Er werd op een tandem gefietst!

Er werd voor de koffie overigens gefietst in Oostende. En het werd een sprint van acht minuten op een tandem. Met in de hoofdrollen: Jordan Lukaku en Fernando Canesin Matos. Eerstgenoemde zette zich twee keer door, de Braziliaan werkte twee keer netjes af, 2-0.

Wat had KRC Genk daar tegenover gezet? Bitter weinig. De Limburgers begonnen dan wel scherp aan de wedstrijd, maar de voorste tube viel al snel plat. Sandy Walsh was te veel bezig met aanvallen, terwijl Julien Gorius en Wilfred Ndidi geen antwoord vonden.

Ünal was wakker, Ovono niet…

Peter Maes greep tijdens de rust in en gooide Enes Ünal tussen de lijnen. En die wissel rendeerde al na een minuutje voetballen. Het Turkse goudklompje was de enige die al wakker was bij een corner van Julien Gorius. De kopstoot verdween tegen de touwen, 2-1.

En de Genkse mecanicien had die voorste tube duidelijk gestopt tijdens de rust. Amper zes minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Didier Ovono ging gruwelijk in de fout, Thomas Buffel was de man die het cadeautje mocht openen, 2-2.

Cyriac doet het dan toch!

De scheidsrechter kreeg na de pauze overigens nog een pak over zich heen. Wim Smet vergat een strafschop te geven aan Genk, maar zette dat foutje even later recht door een fout op Canesin niet te fluiten.

In de slotfase sloegen de Kustboys dan toch genadeloos toe. Canesin bekroonde zijn topwedstrijd door Gohi Bi Cyriac de winnende treffer op een gouden dienblaadje aan te reiken. De Ivoriaan schoot KVO opnieuw naar de leidersplaats, 3-2