Datum: 01/11/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lotto Park
Najar schenkt pover Anderlecht drie punten, mogelijk zware blessure Obradovic
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Tien goeie minuten schonken Anderlecht de drie punten

Najar schenkt pover Anderlecht drie punten, mogelijk zware blessure Obradovic
Foto: © SC

Anderlecht heeft tegen Moeskroen tien minuten goed gevoetbald, goed voor een doelpunt en de drie punten. Maar wat er de rest van de tijd tentoongespreid werd, was beneden alle peil. Het ergste was echter dat het Ivan Obradovic waarschijnlijk voor lange tijd kwijt is.

Vergeet even de goals van Stefano Okaka, de verdedigende onverzettelijkheid van Deschacht-Kara en de rushes van Andy Najar. Zonder zijn twee leiders is Anderlecht niet in staat om in eigen huis zelfs Moeskroen onder druk te zetten. En dat is een zorgwekkende conclusie.

Conte niet echt waardige vervanger voor Praet

Zondag was Steven Defour geschorst en viel Dennis Praet uit bij de opwarming. En dat was er aan te zien! Anderlecht had niemand die de ballen op het middenveld kwam opeisen en niemand om er voor de rest iets creatiefs mee te doen. Om het spel van de Brusselaars stroef te noemen, moest je al een vriendelijke jongen zijn.

Sorry, we weten niet wat Hasi bezielde om Ibrahima Conte als vervanger van Praet te zien - we zijn al langer geen fan - maar bij zijn zoveelste kans bakte hij er opnieuw héél weinig van. Kawaya, Acheampong, Lukebakio,... allemaal pure flankspelers bleven op de bank. De Guineeër moest al na 20 minuten centraal gaan voetballen omdat hij er op links niks van bakte.

Net zoals heel Anderlecht trouwens. Het winteruur was met een weekje vertraging ingaan in Brussel blijkbaar. Eén helft lang was er niks te zien in het Constant Vanden Stock-stadion. Of toch: twee kansen voor Hubert. De enige bal die tussen de palen van de thuisploeg was een wilde trap van Obradovic naar voor, bedoeld als pass.

Hasi, aan zijn dugout al een paar keer razend geworden, moet tijdens de rust wel een donderpreek afgestoken hebben, want paars-wit kwam wel beter uit de kleedkamer en kon zelfs na zes minuten al scoren. Ezekiel naar die andere snelle jongen, Najar, en die werkte in de verste hoek af. 

Kruisbanden Obradovic?

Zou Defour de kleedkamer bij de rust binnengestapt zijn? Want als die op het veld had gestaan, had hij er waarschijnlijk wel al een paar bij hun nekvel gepakt. Het verschil was immers groot. Ineens was er druk op de bal, kwamen er kansen en werd de bal snel rondgespeeld.

Alles leek eindelijk hun richting uit te gaan, maar dan bleef ineens Obradovic kermend op de grond liggen. De Servische linksachter moest met de brancard van het veld gedragen worden, nooit een goed teken. De kruisbanden waarschijnlijk. En weer was Anderlecht van slag en herviel het in het tempo van de eerste helft.

Proto moest nog met een supersave uitpakken op een schot van Dussenne en ook Markovic was héél dicht bij de gelijkmaker. In de slotfase bezorgde Najar Anderlecht nog zekerheid, maar donderdag moet er wel uit een heel ander vaatje getapt worden.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume   90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Obradovic Ivan 69' -
Tielemans Youri 90' -
Dendoncker Leander 90' -
Najar Rodriguez Andy Aryel ⚽ ⚽ 90' -
Conté Ibrahima Sory A 90' -
Ezekiel Imoh A 77' -
Okaka Chuka Stefano 90' -
  Bank G Beoordeel
Acheampong Frank Opoku 21' -
Suarez Matías 13' -
Roef Davy -  
Sylla Idrissa -  
Nuytinck Bram -  
Lukebakio Dodi -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
da Silva Rosa Vagner Aurelio 90' 5
Aksentijevic Nikola 90' 5
Dussenne Noë 90' 5
Mezague Teddy   90' 5
Gulan Nikola 87' 5
Hubert David 90' 5
Michel Julian 33' 5
Marquet François   90' 10
Badri Anice   90' 5
Scepovic Marko 90' 5
Maciel Frederic Ferreira   66' 5
  Bank G Beoordeel
Vaccaro Luigi 57' 5
Markovic Filip   24' 5
Jakolis Marin 3'  
Manea Cristian Marian -  
Rausin Thibault -  
Mohamed Dimitri -  
Marreco de Gouveia Antonio José -  
Oussalah Mustapha -  
Herbeleef Anderlecht - Moeskroen

Vooraf