Datum: 01/11/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Regenboogstadion
Spannende derby tussen Essevee en de Kerels geeft geen sluitend antwoord

Zulte Waregem en Kortrijk komen niet verder dan een 2-2 gelijkspel

Spannende derby tussen Essevee en de Kerels geeft geen sluitend antwoord
Foto: © photonews

Een pittige en spannende derby tussen Zulte Waregem en Kortrijk kreeg geen (anti)climax. De teams deelden uiteindelijk de punten: 2-2. Wereldvoetbal zagen we niet, een leuke avond had iedereen wel.

Aernout Van Lindt in Waregem

Het belang van de derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk was voor de wedstrijd al een paar keer duidelijk gemaakt, met een tifo deden de fans van de thuisploeg nog een extra duit in het zakje. Daarna was het aan de spelers om hun supporters niet in de steek te laten.

Walem moest het doen zonder De Smet, Poulain (beiden geblesseerd) en Gigot (geschorst), terwijl Dury van zijn basiself enkel Verboom moest missen. Godeau kreeg zo opnieuw een kans op linksachter. 

Nerveus gedoe, typische klutsgoals

Wie hoogstaand voetbal wilde aan de Gaverbeek, bleef op zijn honger zitten. Het typische derby/cupgevoel had zich snel meester gemaakt van de partij, al was de thuisploeg wel meteen baas.

Dat leverde snel een elfmeter op, na een foutje van Chanot op Leye. De Senegalese spits zag zijn poging echter gereed door doelman Keet. Even later was het echter alsnog 1-0, wanneer Lepoint een rebound na een voorzet van De Ridder in doel kon frommelen.

Daarna kwamen de bezoekers wat meer in de wedstrijd. En dat leverde hen vlak voor de koffie ook de gelijkmaker op, al was het ook hier weer frommelfrommel. Pavlovic werkte uiteindelijk met de buikspieren af: meteen rusten.

Papazoglou had in de tweede helft de beste kans om een erg mooie aanval af te ronden, maar hij trapte pardoes naast de bal. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong: een kopbal van Tomasevic raakt in de kluts niet weg en 1-2 met nog een dik kwartier op het scorebord.

Een wake-upcall die de thuisploeg nodig had, want de branie was er nog wel, het idee erachter leek in de kleedkamers te zijn achtergebleven. Thiam kon van dichtbij een voorzet van Lepoint - alweer hij - in doel werken. 

In een erg spannend slot kwam de meeste druk van Essevee, terwijl de Kerels er vervaarlijk probeerden uit te komen. Slecht uitgespeelde counters aan beide kanten maakten de dienst uit.

Geen winnaar zo in de kolkende derby. Een bitse, maar faire partij overigens waar Gumienny de controle over had. Zulte Waregem blijft meedraaien in de top-6, maar moet Club Brugge voor zich dulden. De rekening tussen beide ploegen zal in de terugmatch moeten worden vereffend.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Baudry Marvin 90' -
Sami Joël 79' -
Diallo Abdou 90' -
Godeau Bruno 90' -
Aneke Chuks 90' -
Lepoint ChristopheA 90' -
De Ridder Steve 90' -
Thiam Mame Baba 90' -
Leye Mbaye 90' -
Kaya Onur 68' -
  Bank G Beoordeel
Buyl Stephen 22' -
Storm Nikola 11' -
Essikal Karim -  
Benteke Jonathan -  
Cordaro Alessandro -  
Steppe Kenny -  
Jørgensen Jesper -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Chanot Maxime 90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Boyer Fabien 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Pavlovic Nebojsa  90' -
Kage Hervé 87' -
Kic Tomislav 79' -
Marusic Adam 90' -
Papazoglou Sakis A 90' -
  Bank G Beoordeel
Rolland Elohim 11' -
Kamara Aboubakar 3'  
Claeys Arno -  
D'Haene Kristof -  
Sifakis Michail -  
Van Eenoo Lukas -  
Sarr Sidy -  
Herbeleef Zulte Waregem - KV Kortrijk

Vooraf