Datum: 08/11/2015 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard vindt zijn beproefd recept (en Legear) terug tegen Anderlecht

Standard haalt het met 1-0 na een vroege goal van ex-Anderlechtenaar Legear

Standard vindt zijn beproefd recept (en Legear) terug tegen Anderlecht
Foto: © SC

Standard heeft Anderlecht verslagen na een match waarin de oude Rouches weer te zien waren. Yannick Ferrera zal waarschijnlijk spijt hebben dat de Clasico niet vroeger gespeeld werd, want tegen de aartsvijand kwamen de oude waarden weer bovendrijven. Besnik Hasi verloor de veldslag van zijn collega.

Hasi schippert constant tussen een 4-3-3 en 4-4-2. Op Tottenham koos hij voor het eerste en ook op Standard kwam hij met dat systeem op de proppen. Aangepast aan de tegenstander dus om het middenveld sterk genoeg te houden. 

Angst bij Hasi?

Alleen begrijpen we het niet goed. Anderlecht speelde zijn beste matchen met iemand naast Okaka. In een 4-3-3 zag Hasi zelf Najar niet al te best functioneren als rechtsbuiten, maar opnieuw stond de Hondurees hoog op het veld. 

Yannick Ferrera had er zich blijkbaar op gericht, want met Jonathan Legear zette hij iemand die op de tragere Gillet kon inbeuken. 

Uitgerekend Legear

Na vier minuten had dat zelfs al gerendeerd. Knockaert zette Legear alleen voor Proto, van Gillet was geen spoor en aangezien Najar naar binnen kneep, had de ex-Anderlechtenaar vrij spel: 1-0. 

Anderlecht voetbalde daarna de betere kansen bij elkaar, maar kwam goed weg toen Knockaert werd afgeblokt door Kara en Gillet met een perfecte tackle Emond afstopte. 

Ondertussen was een goal van Defour onterecht afgekeurd en hadden Dendoncker, Kara en Ezekiel nagelaten de stand gelijk te trekken. Bij de rust moest Hasi zijn fout toegeven en greep hij terug naar een soort 4-4-2. Wel bizar dat Dendoncker plaats moest ruimen voor Suarez.

Anderlecht van kwaad naar erger

En Okaka? Die verloor het pleit tegen het duo Texeira-Arslanagic. De Italiaan speelde één van zijn minste matchen voor Anderlecht en werd op het uur gewisseld. Ferreira had met zijn veldbezetting zijn collega schaakmat gezet. Want ook met Suarez vond paars-wit geen oplossingen. 

Standard speelde dan weer wel zijn beste voetbal op de gekende manier: inzet en vechtlust. Die tweede helft van Anderlecht leek nergens naar. In de eerste helft was het spel er nog, in de tweede ging het van kwaad naar erger. De wissels brachten meer ergernis dan beterschap.

Standard stond te goed opgesteld en niemand had een creatief idee om het slot van de deur te halen. Het was allemaal zo voorspelbaar. Standard doet weer helemaal mee en dat heeft het helemaal aan zijn vechtlust te danken.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Goreux Réginal 90' 9
Teixeira Jorge   90' 7
Arslanagic Dino 90' 8
Van Damme Jelle 90' 8
Yatabare Sambou 90' 9
Knockaert Anthony A   85' 7
Trebel Adrien 90' 7
Legear Jonathan 69' 8
Yattara Mohamed 90' 2.5
Emond Renaud 45' 6
Dossevi Matthieu 90' 9
Thuram-Ulien Yohann 90' 2.5
  Bank G Beoordeel
Brüls Christian     45' 5.5
Tetteh Benjamin 21' 7
Milec Martin 5'  
Santini Ivan -  
Fiore Corentin -  
Badibanga Beni -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 5
Gillet Guillaume   71' 3
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5
Deschacht Olivier 90' 5
N'Sakala Fabrice 90' 7
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 4
Dendoncker Leander 45' 6
Defour Steven 90' 3
Tielemans Youri 90' 4
Okaka Chuka Stefano 64' 2
Ezekiel Imoh 90' 5
  Bank G Beoordeel
Suarez Matías 45' 2
Sylla Idrissa   26' 2
Acheampong Frank Opoku 19' 4
Kawaya Andy -  
Nuytinck Bram -  
Roef Davy -  
Conté Ibrahima Sory -  
Herbeleef Standard - Anderlecht

Vooraf