KV Mechelen - KV Oostende

Zwak Oostende is leider af na nederlaag bij dapper Mechelen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen
| 0 reacties

KV Mechelen houdt de drie punten thuis tegen zwak KV Oostende

Zwak Oostende is leider af na nederlaag bij dapper Mechelen
Foto: © photonews

KV Oostende is leider af. Het verloor met 2-1 op bezoek bij KV Mechelen, nadat het geen al te beste wedstrijd speelde. Een dapper Malinwa pakte zo - in een kolkend Achter de Kazerne - drie verdiende punten.

KV Mechelen had zich van de heenronde veel meer voorgesteld dan de 15 punten die het al wist te vergaren, terwijl Oostende van ons een beker kreeg voor de herfstitel. De fans van Oostende hadden redenen tot feesten, die van Malinwa maakten middels een spandoek een duidelijk standpunt: spelers, sta op!

Jankovic ging terug naar zijn geliefde 3-5-2 na enkele weken met vier verdedigers, Matthys en Claes waren de vleugelbacks van dienst. Bij Oostende moest Canesin bijpikkelen op rechtsachter, omdat met Capon, Antunes én Lukaku de vleugelbacks allemaal in de lappenmand lagen.

Hanni na een Mechels halfuurtje

Het eerste halfuur zagen we een erg stevig Mechelen de bezoekers naar de keel grijpen. Het was soms niet te zien wie amper drie punten boven de hekkensluiter stond en wie speelde voor de eerste plaats. Een unieke flits van Sofiane Hanni was uiteindelijk voldoende om de 1-0 tegen de touwen te prikken.

Meteen ook het signaal voor Malinwa om achteruit te plooien. Nooit een goed idee tegen een ploeg als Oostende, die voor de koffie er al vervaarlijk uitkwam, meteen na de pauze een grote kans kreeg via Musona en steeds meer kwam opzetten.

Vertenten helpt een 'handje', Van Damme beslist

En plots was daar dan een "eikeltje" dat uit de lucht kwam gevallen, aldus de twitterende Marc Coucke. Een trap van Jonckheere richting De Witte was voldoend voor handspel en een penalty volgens Vertenten. De fans van Mechelen waren het daar allerminst mee eens. 

Even leek het een dubbeltje op zijn kant te gaan worden, maar een kleine tien minuten voor tijd zorgde invaller Joachim Van Damme alsnog voor drie punten, ontlading en gerechtigheid. Een afgeweken schot van Naessens werd een makkie voor de middenvelder. Mechelen kan zo terug vrijer ademen, Oostende is leider af en mag zich bezinnen.

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League