Genk kan eindelijk opnieuw winnen, zorgen bij OHL
Robby Morren
Robby Morren vanuit Leuven

Genk boekt eerste zege in 5 matchen, OHL heeft nu 0 op 15

Na een beschamende 0 op 12 knoopt Racing Genk opnieuw aan met een belangrijke overwinning. OHL morste met de kansen, terwijl Genk zich wel bijzonder efficiënt toonde. Het resultaat: 1-3.

Bij Genk hield Peter Maes Buffel en de Camargo nog op de bank waardoor dezelfde elf aan de match begonnen die twee weken geleden onderuitgingen in Brugge. Jacky Mathijssen moest noodgedwongen puzzelen met vier nieuwe namen als gevolg: Houdret, Sula, Asamoah en Volovyk.

OH Leuven greep Genk vanaf seconde één bij de keel. De Limburgers wisten niet wat hen overkwam en haalden verschillende keren opgelucht adem in de openingsminuten na pogingen van Remacle, Sula en Trossard.

De thuisploeg had de voorsprong op het bord moeten zetten, maar het waren de bezoekers die na 13 minuten en tegen de gang van het spel in, op voorsprong kwamen. Kebano legde het leer perfect in de verste hoek.

OHL was aangeslagen en het ging allemaal een stuk makkelijker voor Genk dat helemaal op rozen zat toen Bailey de bal vanop zo’n 25 meter mooi voorbij  doelman Riou krulde. (0-2) Asamoah viel nog uit na een botsing met Ndidi en zo kabbelde de wedstrijd  verder naar de rust.

Veel goede wil bij Leuven, maar zes minuten na de pauze kopte de pas ingevallen Igor de Camargo de bal over doelman Riou tegen de touwen. 0-3 en boeken toe voor de troepen van Mathijssen.

De coach probeerde nog  iets te forceren door Kostovski en Bostock in de strijd te gooien. Minuten later leefde de hoop weer op toen Cerigioni de eerste Leuvense goal sinds lang scoorde, maar verder dan 1-3 kwam het niet meer.

Genk haalt opgelucht adem na deze tweede uitoverwinning van het seizoen. OHL blijft met grote zorgen en 0 op 15 achter. De positie van Mathijssen komt steeds meer onder druk te staan.