Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Perbet knalt oppermachtig Gent in de absolute slotfase naar de zege
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

Jérémy Perbet zorgde in extremis voor de eerste Gentse zege in deze competitie

Met de komst van Racing Genk naar de Ghelamco Arena kregen we al op de tweede speeldag een echte topper voor de kiezen. Het werd er eentje die ons deed terugdenken aan dezelfde affiche twee jaar terug. U weet wel, die van de dertig Gentse kansen en nul goals. Tot Perbet Gent bevrijdde.

Zo eenzijdig als toen werd het niet, mede dankzij snedige uitbraken aan Genkse kant met vooral Buffel en een uitstekende Bailey in de hoofdrol. Kebano en Karelis misten op slag van rust twee grote kansen. Toch bleef het vooral Gent dat aanspraak maakte op een doelpunt.

Het liep opnieuw op rolletjes, net als tegen de Roemenen, maar dan met een betere tegenstander. Thomas Foket, Sven Kums en Stefan Mitrovic speelden magistraal, maar de Oscar voor de eerste drie kwartier ging toch naar Moses Simon.

De linksmidden van Gent bezorgde Sandy Walsh nachtmerries en bracht Coulibaly en Depoitre haast niet te missen kansen aan. Vooral die eerste had boter op het hoofd. Met de mogelijkheden die hij de nek omwrong, kon je vier wedstrijden winnen. Sandy Walsh werd ‘gered’ door een blessure, waardoor de Genkse defensie nog meer vertimmerd werd.

Simon in topvorm

Ndidi stond immers al centraal omdat Wouters misschien nog iets té licht zou zijn tegen de Gentse torens. Na de vroege blessure van rechtsback Walsh moest Uronen oversteken en kwam Wouters er dan toch op. De 0-0 aan de rust was lichtjes onbegrijpelijk.

Na de rust ging het spektakel verder, al kwam Racing Genk minder aan de bak. Pozuelo –geen al te goeie partij- knalde een vrije trap verrassend naar de eerste paal, Rinne moest redding brengen. Buffel kon doorstomen, maar hij trof het zijnet. Voor het overige kampeerde Gent op de helft van de Limburgers.

Onbegrijpelijk veel kansen zonder goal

Depoitre, Coulibaly en Matton, ze kregen alle drie kansen, maar de bal wou er maar niet in. Was het schot van goeie kwaliteit, dan lag Bizot meestal in de weg. Één keer was de Nederlandse goalie echt geklopt, maar Uronen haalde de kopslag van Depoitre nog van de lijn. Genk focuste daarna helemaal op het punt.

Simon ging nog naar de kant voor Saief –meteen goed voor twee uitstekende acties- en ook Milicevic en Perbet kwamen nog tussen de lijnen. Uiteindelijk was het de topschutter van vorig seizoen die de ban brak in de extra tijd.

Perbet de Verlosser

Milicevic zorgde voor de prachtige assist, Perbet knalde loeihard in het dak van het doel, de Ghelamco Arena ging uit z'n dak. Een zinderende partij van de troepen van Hein Vanhaezebrouck kende zo een passend eind. Bondscoach Martinez zag een heel aangename wedstrijd.