Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Le Canonnier
Tien Truienaars doen het ook op echt gras en blijven mee aan kop
Diederik Geypen

STVV is na de driepunter van vorige week meteen ook buitenshuis gaan winnen. Na een draak van een eerste helft, kregen de Kanaries een vrijgeleide van een onmondig Moeskroen-Péruwelz.

Door Diederik Geypen

De wijze waarop STVV en Moeskroen-Péruwelz hun seizoen vorige week openden, gaf blijk van een hemelsbreed niveauverschil. Op Le Canonnier werden de waardeverhoudingen gelijkgetrokken.

RMP, met Jakolis en Mohamed in de plek van Vaccaro en de geblesseerde Markovic, bracht zijn bleke vorm mee uit Charleroi. De Truienaars pasten zich gewillig aan aan de thuisploeg.

Portugese schaar

Doelrijpe kansen uit de eerste periode zullen we ons over enkele dagen niet meer herinneren. De kungfu-ingreep van Ruben Fernandes op Dimitri Mohamed na nog geen 3 minuten helaas wel.

De Portugese verdediger, die vorige week nog aan het kanon stond, kwam met gestrekt been in. Vroeg in de match of niet. De bezoekers verdienden met tien man verder te gaan. Ref Vanbecelaere hield het bij geel.

Het spelpeil op Henegouwse bodem was niet om over naar huis te schrijven. De 0-1 op slag van rust vatte het eerste bedrijf illustratief samen. Na een ongelukkige terugspeelbal van Peyre kon Marciano onvoldoende keren. Mbombo nam het geschenk in dank aan.

Het eerste kwart van de tweede helft zorgde voor een déjà vu. Doelpogingen niet of nauwelijks, al begon de motor van Jean-Luc Dompé wel te draaien.

Bagayoko moest beter weten

Net als in de eerste periode eiste de verdediging van de Kanaries de aandacht op. Bagayoko mocht dan wel met geel geboekt staan, dat hield de rechtsachter niet tegen om de actie van Fernandes eerder in de match te kopiëren.

Terwijl de centrumverdediger nog ontsnapte, kon Mamadou gaan douchen. STVV met z'n tienen verder en dat werkte zowaar bevrijdend. Yohan Boli worstelde zich door de Moeskroense achterhoede om de match te beslissen: 0-2.