Datum: 29/01/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stayen
Idrissa Sylla redt Anderlecht en het vel van zijn coach Besnik Hasi
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Anderlecht stelt ook bij STVV teleur en graait onverhoopt de volle buit mee

Idrissa Sylla redt Anderlecht en het vel van zijn coach Besnik Hasi
Foto: © photonews

Net als tegen Charleroi heeft Anderlecht op bezoek bij STVV een ondermaatse prestatie afgeleverd. Hoewel de bezoekers met een goedkope penalty op weg werden geholpen, lagen ze 90 minuten lang onder. Invaller Sylla redde in het slot het vel van zijn coach, maar hoelang is deze situatie nog houdbaar?

De cadeaupenalty zat nog vers in het geheugen bij de thuisfans, maar niet bij ref Christoph Dierick. De man in het oranje legde de bal in de openingsminuut vreemd genoeg op de stip na een licht contact tussen Yvan Erichot en Dodi Lukebakio. Youri Tielemans liet specialist William Dutoit geen schijn van kans.

Flashback

"Dief, dief, dief, ...", galmde door Stayen. De openingsfase bracht meteen de vlam in de pan. Stefano Okaka ging de confrontatie aan met enkele Kanaries. Tussendoor dribbelde nieuwkomer Filip Djuricic zich doorheen een bos van geelhemden. (Lees meer over zijn veelbelovende beginminuten)

Sint-Truiden herstelde het evenwicht en bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval stond plots de 1-1 op het bord. Cristian Cuevas stak het leer voor doel. Galhardo zag er niet te best uit, waardoor Ruben Fernandes met een makkelijke binnentikker kon profiteren.

"Gezocht: een club met ambitie"

Na de 1-1 verwaterde het spel. De grootste opwinding volgde nog toen spionkop Sector-L een spandoek met "Gezocht: een club met ambitie" ontrolde. De aanhang van de promovendus liet duidelijk blijken niet tevreden te zijn met de verkoop van het toptrio Dompé, Edmilson en deze week nog aanvoerder Schoofs.

De thuisploeg domineerde na de pauze met een bedrijvige Benito Raman. Die verloor echter ploegmaat May Mahlangu uit het oog bij een snedige aanval. Aan de overzijde stapelde Okaka de buitenspelmomenten op.

Duivel uit een doosje

Paars-wit kwam nog nauwelijks aan de overzijde. Dat werkte op de zenuwen van de meegereisde supporters die massaal om het ontslag van coach Besnik Hasi riepen. De problemen stapelden zich nog meer op toen Frank Acheampong geblesseerd naar de kant moest.

Toch sleepte Anderlecht nog de driepunter uit de brand. Invaller Idrissa Sylla scoorde als een duivel uit een doosje de 1-2. Drie punten dus, maar de rust is allesbehalve terug. STVV, dat met 10 eindigde na rood voor Victorien Angban, raakt na een nieuwe nederlaag tegen een ploeg uit de G5 zijn naam van 'giant killer' wat kwijt.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Mahlangu May 90' -
Raman Benito 62' -
Soumahoro Yaya 54' -
Bagayoko Mamadou 90' -
Dussaut Damien 90' -
Erichot Yvan A 90' -
Rodrigues de Souza Allan 90' -
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques  90' -
Angban Victorien   90' -
  Bank G Beoordeel
Tchenkoua Fabien 36' -
Rherras Faycal 3'  
Boli Yohan -  
Hendrickx Gaëtan -  
Kotysch Sascha -  
De Winter Yves -  
Nirisarike Salomon -  
Gerkens Pieter -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Galhardo de Souza Rafael 90' 4.7
Proto Silvio 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 3.7
Deschacht Olivier   90' 4.3
Acheampong Frank Opoku 75' 5
Defour Steven A 90' 5
Tielemans Youri  90' 5.3
Lukebakio Dodi 90' 5.7
Praet Dennis 65' 4.7
Djuricic Filip   90' 6.7
Okaka Chuka Stefano 73' 3.7
  Bank G Beoordeel
Trezeguet 25' 5.3
Sylla Idrissa 17' 6.3
Nuytinck Bram 15' 5.7
De Medina Nathan -  
Suarez Matías -  
Heylen Michaël -  
Ezekiel Imoh -  
N'Sakala Fabrice -  
Roef Davy -  
Herbeleef STVV - Anderlecht