Anderlecht - Zulte Waregem

Alles zit weer snor in het Astridpark: artiesten dirigeren Anderlecht tegen Zulte Waregem
Johan Walckiers Aernout Van Lindt
Johan Walckiers en Aernout Van Lindt vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Djuricic dirigeerde Anderlecht naar winst tegen Zulte Waregem

Alles zit weer snor in het Astridpark: artiesten dirigeren Anderlecht tegen Zulte Waregem
Foto: © photonews

Anderlecht heeft zijn publiek teruggewonnen. Na KV Mechelen vorige week ging het tegen Zulte Waregem crescendo met spelniveau. Nog wat dooie momenten, maar na de laatste maanden een verademing. Met in grote mate dank aan Filip Djuricic, de nieuwste artiest van het Astridpark.

Het volgende wat u gaat lezen is het breken van een lans... eentje voor Filip Djuricic. Wat een plezier om die jongen op een voetbalveld bezig te zien. Sinds Mbark Boussoufa in zijn beste dagen zagen we niemand meer in België rondlopen die met zo'n techniek begiftigd is. Een artiest die schildert met zijn voeten...

Niet dat de eerste goal van Anderlecht uit zijn penseel ontsproot. Die eer kwam op naam van Badji en Najar, de ene stuurde de Hondurees diep, de andere zette voor tot bij de volledig vrijstaande Acheampong: derde goal in drie weken. Mooie aanval, maar wat werd er gekird om wat die 24-jarige Serviër liet bewonderen.

Kunst met grote K

Een exhibitie in een galerij waar ze zulke voetballers weten te waarderen. Een poortje hier, een kapbeweging achter het steunbeen daar, nonchalant even van richting veranderen, steekballetjes in volle snelheid, combineren,... Het hele gamma werd bovengehaald. Wat zal dat zijn als die helemaal in vorm is?

Net als bij Boussoufa gisteren waren er twijfels over zijn fysieke paraatheid, maar wat maakt dat uit als je 'Kunst' met grote 'K' in je voeten hebt. Je zou er bijna bij vergeten dat Zulte Waregem bij de rust altijd op 1-1 had moeten staan, maar Leye voor open doel - Proto was verdwenen - miste onwaarschijnlijk. 

Binnenkant rechts: altijd binnen. Leye besliste om het met het buitenkantje te doen. Nogal knullig naast. Anderlecht voetbalde twintig minuten naar de normen van het huis, maar dat was voldoende voor de voorsprong. 

Drie artiesten

Anderlecht bleef ook in de tweede helft domineren en Defour zag een vrije trap op de paal uiteen spatten. Het was zowaar nog eens een feestje in het Astridpark, met het publiek er vol achter. Voor artiesten willen die wel eens van hun principes of vooroordelen afstappen.

En laten we die andere nieuwkomer en uitblinker niet vergeten. Alexander Büttner is er eentje die negentig minuten lang zijn lijn afdweilt. Maar - zoals we vorige week al lieten weten - ook serieuze vrije trappen kan nemen. Bij zijn doelpunt week het leer wel af op het hoofd van Lepoint, maar goed... 2-0. 

En op zo'n moment kan je nog wel een artiest inbrengen: Matias Suarez. Beetje op de achtergrond verzeild, maar een aanval Suarez-Djuricic-Praet, daar moet toch muziek inzitten? En Zulte Waregem? Dat was nergens in het Astridpark. Eén afgekeurde goal voor buitenspel van Leye, maar voor de rest niks klaargemaakt.

En Djuricic, in de 79ste minuut ging die moegestreden naar de kant. Open doekje van het publiek ter afscheid. Het zit weer snor in het Astridpark. En die ingevallen artiest? Die kreeg van de eveneens ingevallen Tielemans de 3-0 aangeboden. Suarez dropte het leer perfect in de hoek. Het einde van een quasi perfecte avond in het Astridpark.

Goals

3
0

Balbezit

57
43

Aanvallen

74
58

Gevaarlijke aanvallen

35
24

Schoten op doel

6
2

Schoten naast/over doel

3
5

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

3
7

Buitenspel

2
3

Fouten

10
20

Vrije trappen

23
12

Doeltrappen

7
3

Inworpen

28
27
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws