Anderlecht: bevestiging of terug naar af tegen Zulte Waregem? "Ik heb geen excuses meer"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Besnik Hasi beseft dat hij vanavond moet winnen tegen Essevee

Anderlecht: bevestiging of terug naar af tegen Zulte Waregem? "Ik heb geen excuses meer"
Foto: © photonews

Anderlecht wil de stijgende lijn van KV Mechelen doorzetten, Zulte Waregem moet punten pakken om play-off 1 te blijven ambiëren. De laatste rechte lijn is ingezet, de belangen worden steeds groter, Anderlecht en Essevee hebben allebei nood aan punten.

Anderlecht om 1) de kloof met AA Gent en Club Brugge niet groter te laten worden, 2) om het eigen publiek tevreden te houden en 3) om het geloof in zichzelf aan te wakkeren. Meestal schrijven we dan: liefst met goed voetbal. Dat is echter geen optie meer, maar een must.

Heylen terug

Anderlecht moet zichzelf vanavond voor zijn kritische publiek bewijzen. Want één schuchtere zwaluw maakt de lente nog niet, weet ook Besnik Hasi. "Het was deze week rustiger ja, omdat iedereen verbetering gezien heeft. Dat kan echter snel terug keren. We moeten elke week progressie maken."

Door de schorsing van Kara zal Michäel Heylen waarschijnlijk nog eens een kans krijgen, want Hasi is geen fan van twee linksvoetige verdedigers centraal. Spijtig voor Nuytinck, maar Deschacht is ook terug. 

Kaya nog eens aan de aftrap

Als we vooraan een gokje mochten wagen zouden we zeggen dat Hasi weinig gaat veranderen en Acheampong op links laat staan en Praet op rechts. Met Sylla in de punt, want Okaka kon amper trainen. Ook voor Tielemans is er slechts een plaatsje op de bank. "Met alle versterkingen heb ik nu geen excuses meer", besefte ook Hasi.

Bij Zulte Waregem is Steve De Ridder geschorst . Karel D’Haene, Chuks Aneke (beiden knie) en Louis Bostyn (schouder) werken een individueel programma af. De Ridder zal waarschijnlijk vervangen worden door Onur Kaya, die de voorbije twee matchen op de bank zat

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League