Datum: 20/02/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard zet de puntjes op de 'i' in zinderend Sclessin
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Luik
| 0 reacties

Charleroi krijgt 3-0 om de oren in Waalse derby bij Standard

Standard zet de puntjes op de 'i' in zinderend Sclessin
Foto: © photonews

Standard is tot op één punt van play-off 1 gekomen dankzij een ruime 3-0 zege tegen Charleroi. De Carolo's speelden nochtans goed mee, maar konden de kansen niet afwerken.

Standard en Charleroi begonnen eraan in een helse sfeer. De tifo van Standard was imposant, die van Charleroi duidelijk. “Er is maar één ploeg in Wallonië”, stond te lezen op het spandoek van de Zebra’s. Sclessin reageerde met luid boegeroep.

Wat mooi was van de supporters van Charleroi, was dat ze de minuut applaus voor Dominique D’Onofrio respecteerden. Mooi gebaar in deze geladen wedstrijd. Die wedstrijd ontplofte meteen na knullig balverlies bij de thuisploeg. Pollet mocht met de bal op Hubert af, off to the races, zoals ze in Engeland zeggen.

Drama Pollet

Wat ze in Engeland dan wél doen, is die kans afmaken. Pollet maakte de hoek zelf enorm klein en besloot dan op Penneteau. Het was één van de weinige keren dat de spits opviel. We vragen ons hardop af wat die week in, week uit in de basiself van Charleroi loopt te doen.

Na de misser van Pollet kreeg Charleroi nog wat mogelijkheden. Een heerlijke bal van Ninis, eindelijk in de basis op zijn geliefde plek, op Ndongala leverde dankzij de goeie tussenkomst van Hubert geen doelpunt op. Hij sloeg de bal met risico voor een strafschop nog uit de voeten van Ndongala.

Counteren en scoren

En Standard? Dat kon zich toeleggen op hun favoriete spel, de counter. Met snelle jongens als Dossevi en Edmilson Jr. leek dat ook de beste oplossing. Charleroi moest de twee dribbelkonten afstoppen met scherpe tackles. Mata stak Edmilson onder de grond, Dossevi verdiende een penalty na een tussenkomst van Tainmont. Gumienny zag er onterecht geen graten in.

Standard had de penalty uiteindelijk niet nodig om op voorsprong te komen. Kosanovic schilderde toen Gumienny dan toch eens zijn fluit vond, een vrije trap op het hoofd van Santini en de 1-0 hing tegen de touwen.

Wereldgoals getekend Dossevi & Trebel

Na de koffie kregen we een gelijkaardig spelbeeld. Charleroi kwam over de hele partij aan veertien (!) corners, maar niet één keer met resultaat. Standard prikte er voor het eind nog twee wereldgoals in. Trebel met een fantastisch afstandsschot en Dossevi met een dribbel en knappe afwerking maakten er 3-0 van.

De Rouches keren zo terug tot op één punt van Charleroi en play-off 1. Bij de Carolo’s trainen ze best een weekje op hoekschoppen. Een zware 3-0 was een iets te zware balans voor de goed spelende ploeg uit het Zwarte Land.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Hubert Guillaume 90' 6
Fai Collins 90' 7
Scholz Alexander 90' 6.3
Kosanovic Milos A 90' 5.7
Fiore Corentin   90' 7
Dossevi MatthieuA 90' 7.7
Trebel Adrien 90' 7.3
Enoh Eyong 90' 5.3
Edmilson 69' 6
Santini Ivan 79' 6.7
Boschilia Gabriel 45' 5
  Bank G Beoordeel
Dompé Jean-Luc 45' 5
Maniatis Giannis 21' 5
Emond Renaud 11' 5
Badibanga Beni -  
Andrade Darwin -  
Brüls Christian -  
Arslanagic Dino -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Ferrera Yannick -  
Deflandre Eric -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' 3
Mata Clinton 90' 3
Martos Francisco Javier 90' 3.3
Dessoleil Dorian 90' 3.3
N'Ganga Francis   90' 2.7
Marcq Damien 90' 2.7
Ninis Sotirios 60' 3.3
Tainmont Clément 58' 2.7
Ndongala Dieumerci 90' 3
Perbet Jérémy 90' 3.3
Pollet David 72' 3.7
  Bank G Beoordeel
Baby Amara 32' 4.3
Benavente Cristian 30' 3
Saglik Enes 18' 3.3
Notaro Mario -  
Willems Steeven -  
Marinos Stergos -  
Diandy Cristophe -  
Mandanda Parfait -  
Geraerts Karel -  
Mazzu Felice -  
Herbeleef Standard - Charleroi

Vooraf