wbeSK Beveren
andAnderlecht
Datum: 21/02/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Freethiel
Tien man van Waasland-Beveren pakken erbarmelijk Anderlecht in

Anderlecht incasseert goal in slotfase en verliest van tien Waasland-Beveren-spelers

Tien man van Waasland-Beveren pakken erbarmelijk Anderlecht in
Foto: © photonews

Anderlecht heeft dure punten laten liggen op het veld van Waasland-Beveren, dat al na een halfuur met tien stond. Het ontbrak paars-wit aan ideeën en creativiteit rond de zestien om de Waaslandse muur af te breken. En in de slotfase zorgde Floriano Vanzo voor het delirium op de Freethiel.

Stijn Vreven stond (en staat) onder druk na de winst van Moeskroen zaterdag tegen OH Leuven. Op papier stuurde hij een defensief elftal de wei in tegen Anderlecht, maar in de praktijk draaide dat wel even anders uit. De bezoekers overrompelden paars-wit in de beginfase.

Anderlecht wist van geen hout pijlen maken die eerste tien minuten. Een hoog druk zettend Waasland-Beveren snoepte keer op keer de bal af en had ook twee huizenhoge kansen met Langil en Schrijvers. Eén keer bracht Proto redding, de andere keer zette de van Genk geleende aanvaller de bal naast.

Run Franky run

De Brusselse jongens namen stilaan het initiatief over, maar de 'Waaslandse muur' die bij balverlies werd opgetrokken, stond stevig. En als het combinerend niet lukt, grijpt Anderlecht al heel snel terug naar een tactiek die niet al te mooi is om zien: 'Run Franky run'.

De lange ballen richting Frank 'Forrest' Acheampong waren zo talrijk dat het enerverend werd. Nog meer omdat Waasland-Beveren het al snel door had en hem telkens simpel de bal ontfutselde. Het leek qua waardeverhoudingen in niets op een duel tussen de nummer 13 en de nummer 3 in de stand.

Dag Maric en Vreven

Anderlecht kreeg echter hulp van Milos Maric. Bij een vrije bal ging die met de voeten vooruit naar het leer toe en Najar ging er gretig op in. Scheidsrechter Laforge twijfelde niet en stuurde hem prompt met rood naar de kleedkamer. Twee minuten later mocht ook zijn trainer, Stijn Vreven, opkrassen nadat die wat te veel van zijn oren maakte aan de zijlijn.

Voor de rest hadden we maar één woord: erbarmelijk. Een eerste helft die in weinigen hun geheugen zal blijven plakken, behalve om te herinneren hoe slecht het was bij Anderlecht. Na een uur hadden de bezoekers nog niet door dat er te veel wind stond om goeie voorzetten te geven en dat ze over de grond moesten spelen.

Al was het laatste halfuur wel beter, maar de ideeën ontbraken om iemand af te zonderen voor doel. Anderlecht probeerde het met Okaka, Suarez en Lukebakio, maar dat bracht ook geen zoden aan de dijk. En dan ging het licht uit bij Dennis Praet, die een hele domme overtreding beging en zijn tweede gele kaart oppikte.

Rood en uit de daaropvolgende vrije trap kopte Vanzo raak. Wat een delirium op de Freethiel en wat een frustratie bij Anderlecht, dat weer bij af staat. Zonder Steven Defour is het armoe troef bij de recordkampioen.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' 6.5
Demir Erdin 90' 7.5
Buatu Jonathan 90' 7
Cissé Ousseynou   90' 6.5
Langil Steeven 71' 7.5
Coulibaly Gary 90' 6
Gano Zinho 77' 6.5
Maric Milos   35' 6.5
Schrijvers Siebe 90' 6.5
Moulin Thibault A 90' 7.5
Jans Laurent 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
Vanzo Floriano 19' 6.5
Nabab Livio 13' 6
Myny Olivier -  
Milosevic Deni -  
Lumanza-Lembi Tortol -  
M'Sila Zakaria -  
Moren Valtteri -  
Destorme David -  
Goblet Merveille -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 4
Najar Rodriguez Andy Aryel   90' 5.3
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 4.7
Deschacht Olivier 90' 3
Büttner Alexander 90' 4.7
Badji Stéphane   90' 3
Tielemans Youri 61' 7
Djuricic Filip 90' 5.7
Praet Dennis     85' 5.7
Sylla Idrissa 61' 5.7
Acheampong Frank Opoku 75' 3
  Bank G Beoordeel
Okaka Chuka Stefano 29' 3.3
Suarez Matías 29' 6.7
Ezekiel Imoh -  
Lukebakio Dodi -  
Trezeguet -  
Nuytinck Bram -  
Roef Davy -  
Galhardo de Souza Rafael -  
Herbeleef SK Beveren - Anderlecht

Vooraf