Anderlecht - Standard

Zelden meegemaakt! Anderlecht-Standard eindigt op 3-3 na wervelend spektakel
Johan Walckiers Diederik Geypen
Johan Walckiers en Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht en Standard maakten reclame voor het Belgische voetbal

Zelden meegemaakt! Anderlecht-Standard eindigt op 3-3 na wervelend spektakel
Foto: © photonews

'Super Sunday' baart dikwijls een dooie muis, maar na Genk-Club bracht ook Anderlecht-Standard alles wat er van verwacht mocht worden. De Rouches namen de eerste helft voor hun rekening. De tweede was voor paars-wit. Een gelijkspel na een spektakelstuk met zes goals de uitslag.

Wat heb je aan een tactische voorbeschouwing van je coach als er een paar met hun iPhone zitten te spelen? Figuurlijk dan, want we weten niet wat onder andere Stéphane Badji aan het doen was terwijl Hasi en Emmerechts uitlegden welke man hij moest dekken bij stilstaande fases.

Betere defensieve knoeiwerk

Het was duidelijk dat de Senegalees zich over de altijd mee oprukkende Kosanovic moest ontfermen, maar die mocht in het eerste halfuur alleen al vier keer alleen staan in de zestien van paars-wit. En dan denk je dat hij het wel doorheeft nadat Deschacht en Proto hem de eerste keer de huid volscholden.

Maar nee! Anderlecht was nochtans via een prachtige counter - na goed druk zetten van Djuricic - op voorsprong gekomen. Acheampong behield het overzicht en bediende Suarez die mooi afwerkte. Drie minuten later had het betere defensieve knoeiwerk de stand al op 1-1 gezet.

De bal werd ongelukkig door de al even ongelukkige Badji in de voeten van Santini geduwd en die werkte simpel af. Proto een eerste keer wanhopig. Zoveel defensieve onkunde kon niet door de beugel, maar het was slechts het begin.

Indrukwekkende druk Standard en dan...

Anderlecht had eigenlijk op 2-1 kunnen komen, maar Büttner werd een strafschop ontzegd. Aan de overkant was het dan wel weer raak. Weer verdedigend gepruts en Badji die Kosanovic los liet lopen: 1-2. Proto werd gek. Standard ontwikkelde een indrukwekkende druk naar voor, waar Anderlecht geen antwoord op had.

Anderlecht kwam als een herboren ploeg uit de kleedkamer. En zette Standard vast op de eigen helft. De grinta zat erin. Kara ging zelfs in de clinch met Valdés. En bij de daaropvolgende hoekschop kopte Okaka via de lat en de Spaanse doelman de 2-2 op het bord.

Het publiek ging er volledig achterstaan en paars-wit raakte op ramkoers. Defour nam zijn ploeg volledig bij de hand. En dan, weer geklungel... Djuricic verloor de bal door een tierlantijntje, Edmilson weg, maar zijn schot leek in de handen van Proto te gaan belanden. Kara kopte hem voor de zekerheid maar in eigen doel.

En nog was het niet gegaan. Hasi smeet Lukebakio en Tielemans in de strijd en twee minuten later kopte Dodi zowaar de 3-3 tegen de netten. Zelden meegemaakt zo'n topper! Een vierde doelpunt kon langs beide kanten vallen. Een goal van Edmilson werd zelfs nog afgekeurd. Het bleef bij 3-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws