Moulin knalt Waasland-Beveren met twee strafschoppen naar redding
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Charleroi
| 0 reacties

Moulin trapt play-off 1-droom Charleroi een beetje verder weg

Moulin knalt Waasland-Beveren met twee strafschoppen naar redding
Foto: © photonews

Charleroi en Waasland-Beveren hebben er op zondagavond een leuke pot voetbal van gemaakt. De Carolo's waren baas voor de rust, maar moesten na de koffie de fakkel doorgeven. 2-2 was een billijk resultaat, maar diep in extra tijd trok Moulin Waasland-Beveren definitief over de streep.

  • Zwak Beveren voor de rust
  • Remonte na de koffie
  • Defensief mistasten bij beide teams
  • Spanning verzekerd voor plek 6 én degradatie

Charleroi-coach Felice Mazzu gooide zijn elftal na de nederlaag op Standard helemaal om. Maar liefst zes wijzigingen voerde hij door. Martos en Ninis haakten geblesseerd af, Tainmont, Pollet, N’Ganga en Mata bekochten hun bleke prestatie in de Waalse derby met een plek op de invallersbank.

Sterk Charleroi

Bij Waasland-Beveren moest enkel de geschorste Maric vervangen worden. Tortol Lumanza kwam in de ploeg. Na de zege tegen Anderlecht zaten de Leeuwen even op een wolk, maar een fluks startend Charleroi zette hen meteen met de voeten op de grond.

Waasland-Beveren holde in de beginminuten achter een ongrijpbare bal aan en werd daar iets voor het halfuur op afgerekend. Perbet ging tegen de vlakte in de zestien en de bal ging op de stip. Een koud kunstje voor Saglik die Charleroi zo virtueel op plek zes knalde.

Zajkov schiet Charleroi in de voet

Want daar was het uiteraard vooral om te doen in het Zwarte Land. Met een zege van de Carolo’s telde Charleroi immers een punt meer dan concurrent Zulte Waregem. Waasland-Beveren onderging het spel en dankte een uitstekende Henkinet dat het met het kleinste verschil kon rusten.

Toch kon Charleroi niet op de lauweren rusten. Waasland-Beveren kwam herboren uit de kleedkamers en kreeg al snel een terechte penalty. Zajkov beging duidelijk handspel in de zestien en bekroonde zo een dramatische pot. En of ze blij zullen zijn als Martos opnieuw fit is in het Zwarte Land.

Moulin knalde de elfmeter beheerst binnen en Waasland-Beveren was helemaal terug. De Waaslanders stoomden af op de redding, maar schoten zichzelf nog in de voet. Perbet mocht moederziel alleen een goeie actie van Charleroi afwerken. De topschutter had nog tijd om de krant te lezen, zóveel ruimte had hij aan de rand van de kleine rechthoek. Onvoorstelbaar.

Nabab en Moulin de helden

Van onoordeelkundig of ronduit slecht verdedigen werd ook Charleroi niet gespaard. Marcq verloor de bal in de zestien, maar Gano kon niet profiteren. Ook Zajkov mag deze partij snel vergeten. Intussen stonden de bordjes overigens al gelijk. Moulin tekende voor een héérlijke bal op Nabab en de invaller werkte af met zijn allereerste balcontact.

Beide teams hadden nog kans op de winning goal, maar na Henkinet toonde ook Penneteau zijn kunnen. Waasland-Beveren haalde het uiteindelijk dankzij een penalty in extremis. Schrijvers ging over het been van Dessoleil en Moulin knalde zijn tweede binnen. Waasland-Beveren is gered, Charleroi een stapje verder van play-off 1.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League