Datum: 04/03/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
OHL haalt levensbelangrijk punt na knotsgekke match met 3 afgekeurde goals
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

AA Gent en OHL verdelen de punten na spektakelrijke tweede helft

OHL haalt levensbelangrijk punt na knotsgekke match met 3 afgekeurde goals
Foto: © photonews

OHL leeft nog, de troepen van Ferrera sleepten in de Ghelamco Arena een 1-1 gelijkspel uit de brand. De tweede helft stond bol van het spektakel met drie afgekeurde goals, twee niet gefloten strafschoppen én rood voor Leuven-doelman Riou.

OHL begon de aartsmoeilijke laatste rechte lijn richting redding op vrijdagavond al op bezoek bij uittredend kampioen AA Gent. Over het tijdstip van de match en het nadeel voor Leuven vloeide vooraf heel wat inkt, maar de Leuvenaars lieten het niet aan hun hart komen.

In tegendeel. OHL voetbalde aardig mee, Ferrera gaf het vertrouwen aan de helden van tegen Oostende. Enkel Ojo verloor zijn plekje aan Jovan Kostovski. Bij AA Gent kreeg wintertransfer Diedhiou verrassend zijn kans in de spits. De licht geblesseerde Depoitre haalde de bank niet.

Magere Diedhiou, goed OHL

Was die zet een succes? Niet meteen. Diedhiou leek bij wijlen ruzie te hebben met de bal én zijn positie op het veld. Het leer doorkoppen als je de diepste man bent? Niet meteen het allerbeste plan om een geslaagde aanval op te zetten. Aan de rust werd hij vervangen door Coulibaly.

Niet dat zijn medemaats daar meer van bakten. Kanu moest een kopbal van Dejaegere afweren en Ngawa deed hetzelfde met een voorzet van Milicevic. Aan de overkant kregen we ook niet meteen spektakel in een magere tweede helft, tot de slotminuten.

Trossard kon maar liefst twee keer op Matz Sels af, maar die pakte uit met een geweldige duik in de voeten en de jongeling knalde de andere kans over en naast. 0-0 bij de rust en daar mocht AA Gent misschien wel genoegen mee nemen.

Wereldsaves Sels, goal Trossard

Na de koffie moest Sels opnieuw alles uit de kast halen op een kopbal van Kostovski, wereldsave van de goalie, maar Trossard vond een derde keer toch het gaatje. Bostock profiteerde van een foutje van Gershon en zette Trossard knap voor Sels. De groeibriljant liet het deze keer niet liggen.

De Ghelamco Arena liet het boegeroep niet achterwege, de bleke generale repetitie voor de match voor Wolfsburg werd niet gesmaakt. Neto ging naar de kant voor Mbark Boussoufa die het kalf moest redden van de verdrinkingsdood.

Kostovski kon even later de handen opnieuw in de lucht steken, maar hij werd terecht teruggefloten voor buitenspel. Leuven was het delirium nabij, maar Boussoufa zorgde toch nog voor een kater bij de bezoekers. Net als tegen Moeskroen brak hij de ban voor de Buffalo’s.

Milicevic tekende voor de precieze assist, Boussoufa duwde het leer met een kattenpootje voorbij Riou tegen de netten. Intussen was het Gentse publiek zich ook tegen ref Vertenten gekeerd. Dejaegere kreeg geel voor een schwalbe terwijl de herhaling toonde dat Reynaud hem wel degelijk raakte. Ook het lachje van de Fransman sprak boekdelen.

Vertenten in the picture, Boussoufa redt hele meubelzaak

Vertenten keurde op aangeven van het vlagsignaal van zijn assistent ook een doelpunt van Milicevic af. Millimeterwerk, dat is het minste wat je ervan kon zeggen. Opgezweept door het publiek ging Gent drukken, maar Trossard kwam ook een vierde keer piepen. Zijn bom van een vrije trap ging maar net over de kooi van Sels.

Ref Vertenten kwam nog meer in the picture toen hij ook een tweede tuimelperte van Dejaegere weg wimpelde. Ook hier leek er contact te zijn. Maar ook OHL liep nog tegen een betwistbare scheidsrechterlijke beslissing. Doelman Riou werd van het veld gestuurd wegens handspel buiten de zestien. Ook hier was het niet duidelijk of hij al dan niet tijdig het leer loste.

Zijn vervanger, Yves Lenaerts moest zich meteen tonen op twee pogingen van Milicevic, maar stond pal. Zo kregen we nog spektakel in de slotfase. En de degradatie? Neen, dat verdient OHL niet. Met een punt op het veld van de landskampioen is dat opnieuw meer dan duidelijk.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6
Nielsen Lasse 90' 5
Gershon Rami 90' 5
Asare Nana 90' 6
Foket Thomas 90' 5
Neto Renato 57' 5
Kums Sven 90' 5
Dejaegere Brecht   90' 6
Matton Thomas 78' 6
Diedhiou Aristide Simon Pierre 45' 5
Milicevic Danijel A 90' 6
  Bank G Beoordeel
Coulibaly Kalifa 45' 6
Boussoufa Mbark  33' 7
Simon Moses Daddy-Ajala 12' 5
Saief Kenny -  
Deaux Lucas -  
Thoelen Yannick -  
Rafinha Rafael Scapini -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Riou Rudy   84' 5
Ngawa Pierre-Yves   90' 5
Reynaud Romain 90' 6
Kanu   90' 6
Monteyne Pieterjan 90' 5
Le Postollec Flavien 90' 5
Bostock John A 90' 5
Croizet Yohan 90' 6
Remacle Jordan 90' 5
Kostovski Jovan 87' 6
Trossard Leandro 90' 7
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves 3'  
Rougalas Konstantinos -  
Urosevic Slobodan -  
Ojo Kim -  
Asamoah Samuel -  
Houdret Kenneth -  
Azevedo Thomas -  
Herbeleef KAA Gent - OH Leuven

Vooraf