Datum: 13/03/2016 18:00
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
Geniale Hanni en Verdier sturen Standard naar play-off 2 na ware doelpuntenkermis
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Mechelen

KV Mechelen wijst Standard de weg naar... play-off 2

KV Mechelen heeft Standard vanavond op een hoopje gevoetbald. In een wervelende wedstrijd zag Achter De Kazerne zomaar eventjes vier ballen achter Victor Valdés verdwijnen. Standard moet het seizoen goedmaken in de Beker van België.

• Standard tachtig minuten met tien na rood voor Milos Kosanovic
  • Geniale Sofiane en trefzekere Nicolas Verdier rollen Luikenaren op
  • Standard moét bekerfinale winnen om seizoen te redden

Standard was met een overwinning Achter De Kazerne altijd zeker van deelname aan play-off 1, maar na amper vijftien minuten voetballen kon de buschaffeur van de Rouches Gent, Brussel en Brugge al uit de GPS schrappen.

Kosanovic kwam terug, zag en pakte rood

KV Mechelen stak vanaf minuut één het vuur aan, maar Milos Kosanovic bewees na amper tien minuten dat hij geen brandweerman moet worden. De voormalige sterkhouder van Malinwa trok de doorgebroken Tim Matthys neer en mocht meteen gaan douchen.

Victor Valdés hield Sofiane Hanni op de daaropvolgende vrije trap met een magistrale save van de 1-0, maar enkele seconden later was het toch prijs. Seth De Witte torende boven alles en iedereen uit, Hanni tikte eenvoudig binnen. Al stond de Parijzenaar wel in buitenspelpositie…

Routes uitstippelen naar… Beveren, Charleroi en Lokeren

De Rouches waren helemaal van slag en kregen op het kwartier al de uppercut. Nicolas Verdier werd in het straatje gestuurd en kapte Ioannis Maniatis kinderlijk gemakkelijk uit. Ook Valdés besloot een handje te helpen en de 2-0 stond op het bord.

De Luikse buschauffeur had het inmiddels opgegeven en zat al terug in de bus. De man kon van de tijd gebruik maken om de routes naar Beveren, Charleroi en Lokeren uit te stippelen. Olivier Renard zat overigens in de tribune. ”Was ik hier maar gebleven…”, kon je hem horen denken.

Standard in play-off 2!

Op slag van rust werd het zelfs nog 3-0. Hanni stak Verdier in de hoek. De Franse aanvaller zocht én vond een gaatje tussen de benen van Valdés. De Spaanse doelman zag er opnieuw niet goed uit. Misschien was hij ook beter op de bus gebleven?

Standard kwam met veel goede moed uit de kleedkamer, maar zag dat Hanni voor de 4-0-eindstand zorgde. Ondertussen won Zulte Waregem gemakkelijk van Royal Excel Mouscron. ”Maar ik ben voorbereid”, aldus de Luikse buschauffeur.