Datum: 15/08/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Luminus Arena
Cristal Arena danst op de tonen van Peter Maes
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Genk boekt verdiende zege tegen Westerlo

Cristal Arena danst op de tonen van Peter Maes
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd gewonnen en mag vooral tevreden zijn met de manier waarop. De hand van Peter Maes wordt steeds duidelijker zichtbaar. Het enthousiasme sloeg van het veld over op de tribunes, al had de score hoger moeten oplopen dan 2-1.

Robby Morren in Genk

Peter Maes behield het vertrouwen in de jonge Heynen en ook Siebe Schrijvers mocht, net als nieuwkomer Dewaest, starten. Harm Van Veldhoven wijzigde niets aan het elftal dat vorig weekend zijn eerste overwinning boekte tegen OHL.

De thuisploeg beschikt toch wel over iets meer kwaliteit en dat werd snel op het scorebord vertaald. Hoewel de eerste prik van Schouterden kwam, stond het na 11 minuten 1-0. Pech voor Schuermans die de bal op zijn lichaam zag botsen, Buyens profiteerde en knalde zijn eerste in Genkse loondienst tegen de touwen.

De blauwhemden voetbalden voldoende kansen bij elkaar om die voorsprong te verdubbelen, maar zowel Gorius als de Camargo trapten in de kleine rechthoek half naast de bal en toen Schrijvers scoorde werd hij afgevlagd voor offside. Heel betwistbaar, laat ons het erop houden dat hij 3 centimeter buitenspel stond.

Westerlo had aan een scherpe tegenprik genoeg om de stand weer in evenwicht  te brengen. Wie anders dan Gounongbe, wat is die man toch trefzeker, vloerde Köteles met een schot vanuit de draai. Onmiddellijk na de rust likte een poging van diezelfde Gounongbe de paal. Geen wonder dat hij belangstelling wekt.

Genk ontsnapte en reageerde met een aanval uit het boekje. Een perfecte opening van Schrijvers op Buyens die breed legde op Buffel en de kapitein bracht de stand eenvoudig op 2-1. Genk hield de partij onder controle en had de score nog verder moeten uitdiepen.

Door al die gemiste kansen, de Camargo had echt zijn dagje niet, kregen we nog een spannend slot. Genk plooide te ver terug en Koffi kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar Genk hield de drie punten verdiend thuis.

Het werk van Peter Maes begint zijn vruchten af te werpen. “Ik wil mijn team elke week zien groeien”, vertelde hij donderdag. Dan mag hij tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Als het bestuur nog een vlotscorende spits inlijft, zit er opnieuw muziek in dit elftal en zal de Cristal Arena nog vaak kunnen dansen op de tonen van Peter Maes.


Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 8
Castagne Timothy 90' 7
Dewaest Sebastien 90' 8
Kabasele Christian 90' 8
Tshimanga Derrick   90' 7
Buffel Thomas 89' 7
Buyens YoniA 90' 9
Heynen Bryan 90' 8
Gorius Julien 84' 6
Schrijvers Siebe 77' 7
De Camargo Igor 90' 5
  Bank G Beoordeel
Okriashvili Tornike 13' 7
Ünal Enes 6'  
Cavric Aleksandar 1'  
Ndidi Onyinye Wilfred -  
Anele Ngongca -  
Bizot Marco -  
Gerkens Pieter -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' 7
Apau Mitch 90' 5
Daems Filip 90' 5
Schuermans Kenneth 90' 5
Petkovic Nikola 90' 6
Aoulad Mohammed A 79' 8
Annys Maxime 88' 5
Hyland Khaleem 90' 6
Schouterden Nils 71' 6
Gounongbe Frédéric  90' 5
De Ceulaer Benjamin 90' 6
  Bank G Beoordeel
Lecomte Raphaël 19' 5
Koffi Jean Romaric 11' 5
Cools Jens 2'  
Ruyssen Gilles -  
Van Hout Kristof -  
Mustoe Jordan -  
Molenberghs Jarno -  
Herbeleef KRC Genk - Westerlo

Vooraf