Datum: 21/08/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stayen
Dompé dompelt Racing Genk in rouw en gidst STVV naar ultieme revanche
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

Sint-Truiden klopt buur Racing Genk en is co-leider

Dompé dompelt Racing Genk in rouw en gidst STVV naar ultieme revanche
Foto: © photonews

We noteren de bekerzege van 21 december 2005. Zo lang was het geleden dat STVV Racing Genk in eigen huis nog eens kon vloeren in de Limburgse derby. Net geen tien jaar na datum namen de Kanaries vanavond revanche op hun grote rivaal.

Diederik Geypen en Robby Morren in Sint-Truiden

"Stel ik hem op of niet?" Die vraag spookte door het hoofd van Yannick Ferrera toen Edmilson Jr. gisteren tastend naar de ribben en met een pijnlijke grimas over het oefenveld sjokte. De Brussele oefenmeester besloot het risico te nemen en dus wist Racing Genk hoe laat het was.

3 op 3

Edmilson vond de touwen in de voorbije twee thuismatchen en ook nu was het na elf minuten prijs. Mamadou Bagayoko zette goed voor. Laszlo Köteles was kansloos op de gekruiste schuiver van de Braziliaanse Belg.

De Truiense aanvalsdrift ging allesbehalve liggen bij de vroege 1-0. Jean-Luc Dompé zag zijn heerlijke krul over Köteles vliegen. De lat stond de bezoekerszijde bij in bange momenten.

De Genkse defensie die vorige week tegen Westerlo nog werd geprezen, stond nu te bibberen op zijn benen. Peter Maes gierde langs de zijlijn om zijn achterhoede bij de les te krijgen.

Halverwege de eerste periode kwamen de blauwhemden dan toch eens piepen. De tackelende Bagayoko kon de doorgebroken Thomas Buffel nog net de weg naar doel versperren. Penalty was het niet. Een schwalbe en bijhorende gele kaart zoals ref Van de Velde oordeelde al zeker niet.

Een bedrijvige Edmilson lag voortdurend op de loer, maar het was Sebastien Dewaest die met knap afstandsschot nog de beste kans voor zijn rekening nam. William Dutoit behoedde zijn ploeg van de gelijkmaker.

Dompé lost Edmilson af

De thuisploeg nam tijdens de rust dezelfde proviant in als voor de partij. Dompé wervelde naar voren en bediende Yannis Mbombo. De stand-in van Yohan Boli verzilverde de knappe aanval met de 2-0.

Genk had niet meteen een reactie in huis en moest het spel ondergaan. Was Edmilson voor de koffie nog een gesel voor de KRC-defensie, dan had nu Dompé de regietouwtjes in handen.

Köteles kon de Fransman aanvankelijk nog van een doelpunt houden, maar toen hij even later ging dollen met Timothy Castagne was de Hongaar wel geklopt: 3-0. Stayen daverde op zijn grondvesten.

Het slot was weggelegd voor Van de Velde. De scheids moest menig brandje blussen nadat hij Genk een doekje voor het bloeden gaf in de vorm van een elfmeter. Meer dan de nul wegvegen lukte Yoni Buyens niet meer.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Dompé Jean-LucA 90' -
Dutoit William 90' -
Bagayoko Mamadou A 90' -
Erichot Yvan 90' -
Artabe Meca Alfonso 90' -
Rherras Faycal 90' -
Angban Victorien   90' -
Schoofs Rob 90' -
Ono Yuji 90' -
Mbombo Lokwa Yanis 68' -
EdmilsonA   90' -
  Bank G Beoordeel
Boli Yohan 22' -
De Winter Yves -  
Rodríguez González Joao Leandro -  
Nirisarike Salomon -  
Baherlé Pierre-Baptiste -  
Schils Mathias -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 7
Castagne Timothy 90' 4
Dewaest Sebastien 90' 7
Kabasele Christian   90' 3
Tshimanga Derrick   90' 7
Buffel Thomas   90' 7
Buyens Yoni  90' 6
Heynen Bryan 90' 7
Gorius Julien 76' 7
Schrijvers Siebe   62' 5
Ünal Enes 90' 6
  Bank G Beoordeel
Bailey Leon 28' 7
Okriashvili Tornike 14' 6
Gerkens Pieter -  
Cavric Aleksandar -  
Ndidi Onyinye Wilfred -  
Bizot Marco -  
Walsh Sandy -  
Herbeleef STVV - KRC Genk

Vooraf