Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem smeert Club Brugge het tweede verlies van het seizoen aan
Manuel Gonzalez

Zulte Waregem wint met 2-0 tegen Club Brugge

Zulte Waregem heeft Club Brugge vanavond een tweede verlies van het seizoen toegediend. De bezoekers morsten met de kansen, terwijl een uitgekookte fusieclub wel goed bij schot zat. Het werd uiteindelijk 2-0 na doelpunten van Mbaye Leye en Bryan Verboom.

Cédric De Volder in Waregem

Vooraf werd er bij Club Brugge één vraag gesteld: wie zal Timmy Simons vervangen? Het antwoord: de 20-jarige Jean-Charles Castelletto. Michel Preud'homme dropte ook Victor Vazquez én Hans Vanaken in de ploeg. Bij Zulte Waregem verving Sebastiaan Brebels de geblesseerde Jesper Jørgensen.

Leye trekt het zich niet aan

Club Brugge eiste vanaf minuut één de bal op, maar de bezoekers slaagden er niet in om een kans bijeen te voetballen. Het likkebaarden begon aan de overkant. Christophe Lepoint en Onur Kaya zetten een heerlijk één-tweetje op, Brandon Mechele zag geen uitweg en trok aan de noodrem.

Eerlijk: ook na het herbekijken van de televisiebeelden was het niet duidelijk of de fout binnen of buiten het zestienmetergebied was gebeurd. Mbaye Leye trok er zich echter helemaal niets van aan en trapte de strafschop voorbij Sébastien Bruzzese: Essevee al na negen minuten op een 1-0-voorsprong.

Lardot verzamelt Club-namen

Club Brugge probeerde te reageren, maar het blauw-zwarte voetbal was veel te slordig. De West-Vlamingen gingen dan maar gele kaarten verzamelen. Voor de koffie mocht Jonathan Lardot de namen van Mechele, Laurens De Bock, Oscar Duarte én Abdoulay Diaby in zijn boekje noteren.

Al had Club Brugge wel degelijk kunnen scoren voor de pauze. Hans Vanaken miste (nog maar eens) onbegrijpelijk van op een metertje van de kooi, terwijl een vrije trap van Laurens De Bock op de paal strandde. Aan de overkant bleef het pakje van Bruzzese dan weer maagdelijk wit.

Club morst met de kansen en... verliest!

In het tweede bedrijf koos Zulte Waregem nadrukkelijk voor countervoetbal. Club Brugge moest het spel maken en kreeg wel degelijk kansen, maar die werden één voor één vakkundig de nek omgewrongen. De voeten van Sammy Bossut hielden Diaby van een doelpunt, terwijl een snoekduik van Tuur Dierckx ook al geen goal opleverde.

De fans van Zulte Waregem mochten in de laatste minuten nog een tweede keer juichen. Het schot van Stephen Buyl spatte dan wel uiteen op de paal, maar Bryan Verboom was uitstekend gevolgd om de beslissende 2-0 tegen het net te trappen. Club Brugge lag helemaal tegen het canvas.

Amper zeven punten uit vijf wedstrijden

Essevee pakt op die manier de tweede driepunter van het seizoen. De fusieclub trekt zich in de stand naast Club Brugge. Al kan blauw-zwart helemaal niet tevreden zijn met amper zeven punten uit vijf wedstrijden. En vertrouwen tanken voor de wedstrijd van woensdag tegen Manchester United was er al helemaal niet bij...