Datum: 12/09/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen vergeet het af te maken, Westerlo toont veerkracht

KV Mechelen geeft volle buit uit handen tegen Westerlo

KV Mechelen vergeet het af te maken, Westerlo toont veerkracht
Foto: © Photonews

KV Mechelen domineerde één helft lang de debatten en via Verdier kwam het dan ook verdiend op voorsprong. Maar de tweede helft was een heel ander paar mouwen. Westerlo vocht zich twee keer terug van een achterstand en gaat met een punt terug naar de Kempen.

Johan Walckiers in Mechelen

KV Mechelen zag Cocalic terugkeren in de basis en Jankovic verving Wolski door Hanni. Bij Westerlo een hele resem aanpassingen: terug naar meer veiligheid in een 5-3-2 en Aoulad en Schouterden mochten de bank gaan warmen. Daems werd vervangen door Ruyssen en Visnakovs vergezelde Gounongbe in de spits.

Een beetje extra veiligheid achterin inbouwen, moet Van Veldhoven gedacht hebben, maar tegen een vlot combinerend KV Mechelen was dat als vechten tegen de bierkaai. 

Raketten richting Van Langendonck

Al in de eerste minuut flitste het gezelschap technisch onderlegde spelers vooraan. Claes legde met de borst af en de kloeke Van Damme verstuurde een raket vanop twintig meter recht op Van Langendonck.

Westerlo ging maar wat op de counter spelen, maar zonder veel overtuiging. Mustoe en Lecomte konden wel aanleggen, maar hun schoten misten overtuiging. De bezieling was er wel bij de kempenzonen, maar er is een latent gebrek aan kwaliteit. 

Mechelen heeft wel die ene flits die een wedstrijd in zijn plooi kan leggen. Verdier eiste deze keer de honeurs op met een raket die Van Langendonck in zijn wildste dromen nog niet zou kunnen tegenhouden: 1-0. 

Voor de rust had het altijd 2-0 moeten staan, maar een doelpunt van Veselinovic werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. En een penalty - na handsspel van Mustoe - werd door Hanni knullig op Van Langendonck geschoten. Verdier miste voor open doel dan nog de rebound.

Overduidelijke penalty

Met vuur spelen noemt zoiets, want in de tweede helft vertoonde Westerlo zowaar vlagen van verbetering. Cools en Gounongbe hadden een paar heel goeie kansen en Westerlo werd wel een heel duidelijke penalty onthouden. De Witte haalde Gounongbe neer in de zestien, maar ref Colemonts liet doorspelen. Het werd zelfs stil op de vernieuwde tribune van KaaVee.

De gas was volledig van het gaspedaal en de bezoekers begonnen erin te geloven. De ingevallen Vanlerberghe stak een handje toe door de bal tegen de eigen netten te koppen. Lang hoefde hij zich echter niet schuldig te voelen, want één minuut later kopte Veselinovic tot bij De Witte en die kon van kortbij niet meer missen.

Daar is de onzichtbare man

Maar nog was het niet gedaan. Daar dook immers ineens de 'onzichtbare man' op voor Jean-François Gillet. Een hele wedstrijd kwam Visnakovs immers niet in het spel voor, maar met één tik zorgde hij wel voor een belangrijk punt en heel wat gevloek bij KV Mechelen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' -
Cocalic Edin 90' -
De Witte Seth 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Paulussen Laurens 90' -
Claes Glenn 90' -
Van Damme Joachim   90' -
Rits Mats   90' -
Hanni Sofiane 70' -
Veselinovic Dalibor A 90' -
Verdier Nicolas  65' -
  Bank G Beoordeel
Naessens Jens 25' -
Vanlerberghe Jordi 20' -
Leal Arley Randal Enrique -  
De Petter Steven -  
Coosemans Colin -  
Volkov Vladimir -  
Matthys Tim -  
Leal Randall -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 90' -
Ruyssen Gilles   90' -
Petkovic Nikola   90' -
Cools Jens A 90' -
Mustoe Jordan 70' -
Lecomte Raphaël 70' -
Hyland Khaleem   90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Gounongbe Frédéric 90' -
Visnakovs Eduards 90' -
  Bank G Beoordeel
Aoulad Mohammed 20' -
Schouterden Nils 20' -
Verschueren Arno -  
Trompet Jore -  
Molenberghs Jarno -  
Koffi Jean Romaric -  
Van Hout Kristof -  
Herbeleef KV Mechelen - Westerlo

Vooraf