Datum: 18/09/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Luminus Arena
Genk swingt naar de tweede plaats, met dank aan Kebano
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Meer voetballend vermogen bij Genk met Kebano en Bailey

Genk swingt naar de tweede plaats, met dank aan Kebano
Foto: © SC

Racing Genk heeft vrijdagavond een uitstekende prestatie op de grasmat gelegd tegen KV Mechelen. Een sterke Kebano had met een assist en een goal een groot aandeel in de overwinning. Genk prijkt voorlopig knap op de tweede plaats.

Robby Morren in Genk

Peter Maes moest noodgedwongen wisselen in doel. Köteles was onvoldoende hersteld waardoor Bizot plaatsnam onder de lat. Leon Bailey kreeg zijn eerste basisplaats bij de hoofdmacht, Kebano mocht rond de Camargo zwerven. Bij Mechelen bracht Jankovic Wolski in de plaats van Hanni.

De eerste echte kans was voor KV Mechelen. Van Damme devieerde de bal aan de tweede paal, doelman Bizot bracht redding. Genk nam de partij in handen en met Bailey en Kebano kwam er toch meer voetballend vermogen in het team.

De Limburgers wisten het overwicht ook om te zetten in een voorsprong. De Camargo kopte een uitgemeten voorzet van Kebano voorbij Gillet. De aanvaller mikte nog een bal een metertje naast en een kopbal van Kebano scheerde de paal.

Ondertussen lieten de bezoekers zich toch wat negatief opmerken. Cocalic en Van Damme pakten geel na felle overtredingen en Cocalic ontsnapte aan zijn tweede geel karton na een elleboog op de Camargo. 1-0 was de ruststand.

Bailey en Kebano deden de Limburgse supporters kirren van plezier. De jonge Jamaicaan schudde enkele bijzonder leuke dribbels uit zijn sloffen, maar stuitte op Gillet. Kebano verdubbelde al snel in de tweede helft de voorsprong met een gelukje. Zijn schot week af op De Witte en verdween zo over Gillet in doel.

Genk kon de wedstrijd verder controleren en de voorsprong zelfs nog vergroten tot 3-0, opnieuw met een gelukje. De Camargo trapte vanuit de kluts op doel, Buyens devieerde de bal slim met de borst. Mechelen kreeg in het slot nog een goedkope strafschop en zo kon Kosanovic de eer redden: 3-1.

Racing doet zo een uitstekende zaak in het klassement en komt voorlopig naast Anderlecht op de tweede plaats. De Limburgers pakten thuis een perfecte 12 op 12 en maken zo van de Cristal Arena een onneembare vesting.  KV Mechelen stelt teleur en blijft achter met 8 op 24.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Castagne Timothy 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Kabasele Christian 90' -
Hamalainen Brian 90' -
Bailey Leon 90' -
Buyens Yoni 90' -
Gorius Julien A 90' -
Buffel Thomas 89' -
De Camargo IgorA 78' -
Kebano NeeskensA 71' -
  Bank G Beoordeel
Pozuelo Melero Alejandro 19' -
Ünal Enes 12' -
Okriashvili Tornike 1'  
Walsh Sandy -  
Jackers Nordin -  
Ndidi Onyinye Wilfred -  
Heynen Bryan -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' -
Cocalic Edin   90' -
De Witte Seth   90' -
Kosanovic Milos 90' -
Van Damme Joachim   90' -
Paulussen Laurens 58' -
Wolski Rafal 86' -
Claes Glenn 90' -
Rits Mats 90' -
Veselinovic Dalibor 90' -
Verdier Nicolas 59' -
  Bank G Beoordeel
Satli Mourad 32' -
Naessens Jens 31' -
Hanni Sofiane 4'  
Coosemans Colin -  
Volkov Vladimir -  
De Petter Steven -  
Vanlerberghe Jordi -  
Herbeleef KRC Genk - KV Mechelen

Vooraf