Datum: 26/09/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Achter de Kazerne
Charleroi dient Malinwa eerste thuisnederlaag toe door wereldgoal Perbet

KV Mechelen verliest in eigen huis van Charleroi door wereldgoal Jérémy Perbet: 0-1

Charleroi heeft zich naar wat veiliger oorden gespeeld Achter de Kazerne. Het won met 0-1 dankzij een werelddoelpunt van Jérémy Perbet. Het scheidsrechterlijk trio keurde een doelpunt van Naessens nog onterecht af, Mechelen boekte zijn eerste thuisnederlaag.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Zowel KV Mechelen als Charleroi konden dringend eens een driepunter gebruiken. Het gaat voor beide ploegen niet echt lekker vooralsnog in de competitie. Toch behielden zowel Jankovic als Mazzu het vertrouwen in het leeuwendeel van hun ploeg.

Cissé kwam bij Malinwa terug uit blessure voor Van Damme, Ndongala kwam bij de bezoekers terug uit schorsing. Twee ploegen die willen winnen, dat moest en zou wel spektakel opleveren.

Slaapverwekkend schouwspel

Wel: niet dus. Wat we in de eerste helft én het begin van de tweede helft te zien kregen was dramatisch. We zagen mensen in de tribunes en zelfs op de perstribune geeuwen. En aangezien we geen psychopaten zijn, geeuwden we gretig mee. Het rustsignaal klonk zelden zo gezellig.

De kansen van de eerste 55 minuten? Verdier met een poging in minuut 2, Saglik met een poging in minuut 45. C'est tout. Daarna werd Charleroi de betere ploeg. Of de minst slechte, het is hoe je het wil bekijken.

Heerlijk doelpunt Perbet

Pollet was de eerste die écht de neus aan het venster kwam steken, maar zowel zijn schot als zijn kopbal zoefden naast. Perbet dan maar? Ook hij niet doeltreffend. Marinos dan misschien? Via Gillet tegen de lat. Geen doelpunten dus, tot Jérémy Perbet uit zijn sloffen schoot.

Tekenend voor de match: Perbet kreeg de bal van Pollet eigenlijk te laat en niet goed ingespeeld. Maar wat de klasbak er mee deed, dat mocht wel gezien worden: droog in de winkelhaak.

Onterecht afgekeurd doelpunt

KV Mechelen ging nog op zoek naar de gelijkmaker en scoorde die ook. De beste actie van de match werd echter onterecht afgevlagd voor buitenspel: Cédric Waroux in de fout op die fase.

Ndongala en co kregen nog kansen om het op de counter af te maken, maar verder dan 0-1 kwam het uiteindelijk niet. De fans van Charleroi zongen Mazzu de hemel in, Malinwa bleef verweesd achter.