zwaZulte Waregem
eupEupen
Datum: 30/07/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Regenboogstadion
Moedig Eupen plooit pas na een uur tegen volwassen Zulte Waregem

Nieuwe tribune meteen onderdeel van een ruime overwinning: Zulte Waregem - Eupen 3-0

Moedig Eupen plooit pas na een uur tegen volwassen Zulte Waregem
Foto: © photonews

Zulte Waregem is het seizoen begonnen met een deugddoende overwinning tegen nieuwkomer Eupen. Toch had Essevee het lange tijd absoluut niet onder de markt tegen de promovendus. Leye maakte zijn eerste van het seizoen, net als Lepoint en nieuwkomer Derijck.

"Het is een goede ploeg en we zullen het ons niet kunnen veroorloven om zonder concentratie het veld op te komen. Dat kunnen we nooit", gaf Francky Dury vooraf aan over het treffen met grote onbekende Eupen. De nieuwkomer in de eerste klasse liet zien dat het beschikt over een goede organisatie, vinnige spelers en heel wat potentieel.

Maar ook Zulte Waregem zélf is fel veranderd. En versterkt: "We hebben gewoon veel meer kwaliteit", aldus Sammy Bossut vooraf. Beiden kregen gelijk. Eupen was dan wel een erg stugge tegenstander, de ervaring en de mérite sleepten Essevee erdoorheen. De fauw, Hamalainen, Derijck, Vetokele, ... Stuk voor stuk mochten ze in de basis starten.

Penalty en rood

Na een evenwichtige eerste helft met weinig kansen stond er een logische brilscore op het bord, na de koffie kwam de thuisploeg gretiger voor de dag. Het ging wegen op de verdediging van Eupen en dat leverde ook wat corners en kansjes op. Toch moest het vanop de stip de 1-0 maken via - wie anders - Mbaye Leye. Visser had een elleboogje van Ocansey gezien bij een corner en legde na veel palaveren de bal op de stip.

Even later ging diezelfde Ocansey aandringen bij Hamalainen: prompt zijn tweede geel in vijf minuten en op weg naar de douches. Onderweg keilde hij nog een flesje water het veld op. Lerager en Kaya waren ondertussen komen ingevallen voor Essevee, die eerste maakte meteen naam met een heerlijke cross op Cordaro, een pre-assist want Derijck kon diens voorzet binnenkoppen.

Volwassen Essevee

Tien minuten voor tijd maakte Essevee het helemaal af: Lepoint kopte een voorzet van Kaya hard tegen de touwen, opnieuw na een mooi uitgesponnen aanval. De bezoekers uit het Oosten lagen toen al lang tegen het canvas, al toonden ze wel degelijk mooie dingen. En Zulte Waregem? Dat wil dit jaar opnieuw play-off 1 spelen en dan is een eerste thuisoverwinning een eerste stap.

De nieuwe tribune? Die werd op een prima wijze ingehuldigd: 3-0, meer moet dat niet zijn. De verwachtingen zullen na deze prestatie enkel stijgen aan de Gaverbeek.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 7
De fauw Davy 90' 8
Derijck Timothy âš˝ 90' 8
Baudry Marvin 90' 6
Hamalainen Brian 90' 7
Lepoint Christophe âš˝ 90' 6.5
Meite Soualiho 90' 7.5
Brebels Sebastiaan 46' 6.5
Cordaro Alessandro A 79' 7
Leye Mbaye âš˝ 90' 7.5
Vetokele Igor 71' 6.5
  Bank G Beoordeel
Lerager Lukas 44' 7.5
Kaya Onur A 19' 7
Coopman Sander 11' 6
Essikal Karim -  
Steppe Kenny -  
Verboom Bryan -  
Naessens Jens -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Al-Abdulrahman Fahad 90' 5
Diallo Ibrahim 90' 5
Chukwuemeka Onyekuru Henry   90' 4
Dufour Guy 90' 5
Diagné Niang Diawandou 90' 5
GarcĂ­a Fernandez Luis   90' 6
Taulemesse Thierry Alain Florian 80' 5
Blondelle Siebe   70' 6
Sylla Diallo Mamadou 70' 5
Ocansey Eric     64' 4
Van Crombrugge Hendrik 90' 5
  Bank G Beoordeel
Jeffrén Suárez 20' 4
Hackenberg Peter 20' 5
Cases Hernández José María 10' 5
Niasse Babacar -  
Timmermans Nicolas -  
Radebe Ntuthuko -  
Jamabo Odeni Georges -  
Herbeleef Zulte Waregem - Eupen

Vooraf