Datum: 15/10/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Guldensporenstadion
Doelpuntenkermis voor de rust in Kortrijk, bordjes in evenwicht na saaie tweede helft
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

KV Kortrijk en Standard scoren in totaal zes keer, bordjes in evenwicht

Doelpuntenkermis voor de rust in Kortrijk, bordjes in evenwicht na saaie tweede helft

Kortrijk en Standard entertainden ons in de eerste helft met maar liefst zes doelpunten, maar na de koffie was er heel wat minder te beleven. Een al bij al logisch gelijkspel was het resultaat.

Onderweg naar Kortrijk voor de partij tussen de Kerels en de Rouches hadden we al een voorgevoel. ‘Het zou weleens een mooie wedstrijd kunnen worden op deze al bij al mooie herfstdag’, schoot even door het hoofd. En of we gelijk kregen.

Na een studieronde van pakweg tien minuten ontplofte de partij helemaal. Orlando Sá zorgde al snel voor de 0-1 met een knal van dichtbij na een uitstekende actie van Dossevi. Lang konden de Rouches er niet van genieten. Saadi kreeg een verre bal van Goutas perfect in de loop en knalde de gelijkmaker binnen.

Selfiekoning Orlando Sá

Standard kwam opnieuw sterk opzetten en Sá zorgde met een mooie kopbal van dichtbij op aangeven van Darwin Andrade voor de nieuwe voorsprong. Hij ging net als Totti bij beide goals een selfie maken met het publiek. Wat een wedstrijd, wat een avond voor de supporters die hun gsm even met plezier uitleenden.

Toch konden de Rouches alweer de voorsprong niet vasthouden, het moet gezegd, bij beide ploegen waren de defensies niet echt scherp te noemen. Hervé Kage mocht zomaar voor de neus van Gillet opduiken en de 2-2 binnen tikken. De uitstekende bal kwam van Rolland.

Oceanen van ruimte, amper defensieve oplettendheid

Na zijn rol als afwerker kroop Kage dik tien minuten later in die van aangever. Zijn vrije trap vond Totovytsky en die kopte overhoeks in doel. Moederziel alleen stond de Oekraïner in de zestien van Standard. Knoert van een dekkingsfout.

Wie je ook niet al te veel ruimte mag geven aan de bal is ene Adrien Trebel. De middenvelder van Standard mocht vlak voor de koffie zomaar oprukken en knalde een schicht in de linkerbovenhoek. Mooie goal, al had Kaminski dat stapje naar voren niet moeten zetten. 3-3 bij de rust. Wij content.

Geeuwen na de rust

Na de rust kon je er vergif op innemen dat de coaches hun verdediging wat scherper zouden zetten. Dat gebeurde ook en we kregen een tweede helft met vooral veel strijd en wat kleine opstootjes. Wim Smet liep er zoals een natte dweil tussen en kon het niet makkelijk onder controle houden. Enkele kaarten extra waren op hun plaats.

Grote mogelijkheden kregen we niet meer en de partij, die zo fabuleus begon, sleepte zich naar het einde. Kage ging nog geblesseerd naar de kant voor KV Kortrijk, dat in deze wedstrijd ook al Métanire moest missen. Beide teams blijven met dit gelijkspel op de rand van de top-zes bengelen.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri A 90' -
Kaminski Thomas 90' -
Métanire Romain 90' -
Gigot Samuel 90' -
Goutas Dimitrios 90' -
Reis Graça João Carlos 90' -
De Mets Gertjan 77' -
Verstraete Birger 90' -
Rolland Elohim A 90' -
Totovytsky Andriy 69' -
Saadi Idriss 90' -
Kage HervéA 81' -
  Bank G Beoordeel
Ouali Idir 21' -
Sarr Sidy   13' -
De Smet Stijn 9'  
Pavlovic Nebojsa -  
Van Loo Anthony -  
Sifakis Michail -  
D'Haene Kristof -  
Veldwijk Lars -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' -
Ribeiro Soares Willian   62' -
Scholz Alexander 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Andrade Darwin A 90' -
Trebel Adrien  90' -
Enoh Eyong   90' -
Belfodil Ishak 90' -
Dossevi Matthieu A A 87' -
Sá Orlando ⚽ ⚽ 89' -
Edmilson 90' -
  Bank G Beoordeel
Cisse Ibrahima 28' -
Mbenza Isaac 3'  
Emond Renaud 1'  
Hubert Guillaume -  
Legear Jonathan -  
Echiejile Elderson Uwa -  
Lavalée Dimitri -  
Herbeleef KV Kortrijk - Standard

Vooraf