Datum: 26/10/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Guldensporenstadion
Garcia knalt Eupen naar punt bij laks KV Kortrijk
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Kortrijk kwam niet verder dan een 1-1 tegen Eupen

Garcia knalt Eupen naar punt bij laks KV Kortrijk
Foto: Photonews

Het werden twee uitstekende speeldagen voor Eupen. De voormalige nummer laatst pakte na een zege thuis tegen AA Gent nu ook een punt op bezoek bij KV Kortrijk.

Kortrijk en Eupen hadden woensdagavond een afspraakje in het Guldensporenstadion. De Kerels kwamen terug van een ontnuchterende gelijkmaker van en in Oostende vorig weekend. Eupen zadelde Gent met een soortgelijke kater op. Op papier een aangename confrontatie tussen twee ploegen die dit seizoen vooral de voetballende oplossing zoeken.

Eupen etaleerde dat ook in het begin van de wedstrijd en smoorde zo de traditionele kanonstart van Kortrijk in de kiem. Het vizier van Sylla en Henry stond echter niet goed gericht, dus kon de thuisploeg na een dikke tien minuten toch het laken naar zich toe trekken.

Toch zorgde dat niet meteen voor een karrenvracht aan kansen. De jongens van Karim Belhocine trapten dan wel vier keer binnen het kader in de eerste helft, drie daarvan kwamen in dezelfde fase. Daar kwam overigens ook het eerste doelpunt uit. Ouali stak het hele veld over en dribbelde een man of vijf. Zijn knal werd echter gestopt door Van Crombrugge.

Na twee rebounds toch bingo

De doelman van Eupen zou zich ook onderscheiden op de rebound van Saadi, maar daarna moest hij zich toch gewonnen geven. Rolland knalde rebound nummer twee loeihard tegen de touwen. 1-0 voor de Kerels. Daarna had Saadi nog een kans op de 2-0 én de goal van het jaar, maar zijn fraaie omhaal ging een halve meter naast.

Bij Eupen hadden ze daarna vooral enkele pogingen van ver en met een 1-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Kortrijk kwam er stevig uit, maar na goed een tiental minuten was dat offensief alweer gaan liggen. Eupen kwam er opnieuw gevaarlijk uit en na een paar minuten kreeg Luis Garcia de bal pardoes in de voeten.

Eupen bijna met drie punten aan de haal

Dat moet je niet doen bij de ervaren Spanjaard en hij knalde het leer prompt tegen de touwen. 1-1 en een ontnuchtering voor KV Kortrijk. Bijna werd het meteen 1-2, maar Jeffren kon de prima lob van diezelfde Garcia niet in doel verlengen. Kortrijk kwam heel dichtbij een kater. De Kerels schoten wakker en gingen daarna op zoek naar de winst.

Sarr zou nog een wenkende kans missen en Kage en Saadi zagen nieuwe retro’s mislukken. Aan de overkant was het nog even bibberen, maar het schot van Diagne stierf op de lat. Van Crombrugge werd nog de held door een kopbal van opnieuw Sarr uit zijn doel te ranselen. Eupen haalde een punt in het Guldensporenstadion. Leuk voor de erg lange terugrit van de 22 meegereisde supporters. Nog een pluim voor de jonge Verboomen. De ref hield het hoofd koel onder het getier van het gekrenkte thuispubliek.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
MĂ©tanire Romain 90' -
Gigot Samuel 90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Van Loo Anthony   86' -
Verstraete Birger 90' -
De Mets Gertjan   68' -
Rolland Elohim âš˝ 75' -
Kage Hervé 90' -
Saadi Idriss 90' -
Ouali Idir 90' -
  Bank G Beoordeel
Mercier Xavier 22' -
Veldwijk Lars 15' -
Sarr Sidy 4'  
Totovytsky Andriy -  
Rougeaux Lucas -  
Lucas Dimitri -  
Sifakis Michail -  
De Smet Stijn -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Jamabo Odeni Georges 90' -
Diallo Ibrahim 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Al-Abdulrahman Fahad 90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Lazare Amani Jean Thierry A 84' -
GarcĂ­a Fernandez Luis âš˝ 90' -
Jeffrén Suárez 76' -
Sylla Diallo Mamadou 87' -
Chukwuemeka Onyekuru Henry   90' -
  Bank G Beoordeel
Bassey Anthony   14' -
Hackenberg Peter 6'  
Taulemesse Thierry Alain Florian   3'  
Niasse Babacar -  
Dufour Guy -  
Radebe Ntuthuko -  
Cases Hernández JosĂ© MarĂ­a -  
Herbeleef KV Kortrijk - Eupen