Seizoen 2016 - 2017


   Einde 
33
Gele kaart voor Cristian Alejandro Cuevas Jara

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+3 Leye speelt nu toch iets te angstig. In plaats van de assist van Lerager gewoon binnen te poeieren, gaat hij alleen op Dutoit aarzelen en uiteindelijk (slecht) afspelen op Verboom ...
90+1
Terwijl we er nog drie minuten bij krijgen, mist Leye voor de derde keer een elfmeter dit seizoen. Niet dat het iets zal afdoen aan de overwinning van de leider.
90
Penalty voor Zulte Waregem
Strafschop ook voor Zulte Waregem, tot onvrede van de thuisfans. Mbaye Leye miste dit seizoen al twee keer, maar gaat opnieuw achter de bal staan. "Het is niet omdat mijn vrouw twee keer slecht kookt ...", aldus Francky Dury daarover na zijn vorige misser.
87
Gele kaart voor Nick Proschwitz
90+2
Rode kaart voor Dakonam Ortega Djene
Djene krijgt zijn tweede gele kaart voor een fout op de doorgebroken Leye. Geen rechtstreeks rood? Dan moet de ref oordelen dat hij probeerde de bal te spelen ...
86
Alessandro Cordaro
Sander Coopman

Laatste wissel bij de bezoekers!
85 Ja dus! Bijna de aansluitingstreffer, maar na een vrije trap gaat heel STVV naast de bal.
82 Nog een kleine tien minuten, kan STVV nog iets?
79 Leye probeert Meïté in het straatje te sturen, maar de bal is net iets te hard om er bij te kunnen. Nog een dikke tien minuten.
76 En plots staat Proschwitz helemaal alleen voor doel, maar hij trapt meters over. Daar zat veel meer in.
76
Onur Kaya
Jens Naessens

De man van de zesde assist van het seizoen gaat er af. Jens Naessens krijgt een kwartiertje van Dury.
75 Flipperkastvoetbal met nog een kwartier voor de boeg. Tot drie keer toe kan Koubemba niet helemaal afdrukken.
72
Gele kaart voor Dakonam Ortega Djene
Djene op de bon voor een fout op Leye!
71 Leye en Cordaro met druk naar voren, maar de 0-3 zit er voorlopig ook niet in.
68
Jonathan Bamba
Kevin Koubemba

68 Nu Proschwitz eens met een schotje vanuit de draai, maar Steppe kan in twee tijden pakken.
66 Zoveelste balverlies van de thuisploeg, maar Meïté vergeet te profiteren en speelt zwak in op Leye. Halfweg de tweede helft heeft de leider wel alles onder controle.
63 Leye met een voorzet tot bij Lepoint, die half met de schouder moet koppen. Vangballetje voor Dutoit, die in het neerkomen op de borst neerkomt van zijn eigen verdediger.
61 Leye kopt in corner, maar Laforge heeft het niet gezien. Doeltrap voor Steppe oordeelt die. Het publiek kan er allerminst om lachen.
60 Op het uur gaat de vlam in de pan. Vrije trap voor STVV aan de zijkant, na een foutje op Bamba van Derijck. Peeters achter de bal, assistje 6 zoeken?
57
Yohan Boli
Nick Proschwitz

57
Jorge Pulido Mayoral
Mamadou Bagayoko

56 Slordigheden troef in de tweede helft vooralsnog.
53 De thuisploeg probeert iet of wat aan te dringen, maar is voorlopig te slordig om Steppe & co in verlegenheid te brengen.
50 Cordaro zocht ruimte voor zichzelf op de rechterflank, maar deed dan te weinig met de bal.
48 Boli en co zijn ertussendoor geglipt, maar de bal werd al afgefloten wegens buitenspel. Het zal nipt zijn geweest!
46 We zijn er opnieuw aan begonnen op Stayen!

Rust
Sint-Truiden - Zulte Waregem: 0-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+1
Gele kaart voor Christophe Lepoint
45 We krijgen er nog een minuutje bij. Dan koffie, en zoals dat op Stayen hoort ... taart.
44 Meïté dacht even aan rugby: 35 meter over, maar wel tussen de palen.
41 De tweede bal is nu vaak voor de bezoekers. Leye ziet Djene zijn voorzet deze keer wegkoppen, maar hij neemt zelf de rebound.
38
Doelpunt van Davy De fauw
En aan de overkant is het wel raak. Essevee hoeft niet eens zijn beste voetbal boven te halen voor een dubbele voorsprong. De voorzet vanop rechts via Mbaye Leye, De fauw knikt tegen de touwen!
38 Aan de overkant meteen Lepoint met een heerlijke beweging tussen twee man, maar dan probeert hij nog tot bij Kaya te steken in plaats van zelf af te werken.
36 Daar komt Essevee heel goed weg!
Plots een schot vanop 35 meter van Valdivia. Steppe miskijkt zich een beetje op de poeier, maar kan met een handje nog net tot tegen de lat tikken en plukt in de rebound.
32 Geen kat te beleven op het veld, het spel gaat wel goed op en neer.
29 Virtueel is Kaya met zijn zesde assist overigens ook alleen leider in het Pro Assist-klassement. Dat moest hij nu voorlopig delen met Peeters en Kagé.
27 De bezoekers monopoliseren nu even de bal. Gaan ze STVV wat meer laten komen straks om dan vlijmscherp te zijn in de omschakeling? Dury heeft het liever wat dominanter. "Zoals een leider", klinkt het dan.
24
Doelpunt van Lukas Lerager
Als een donderslag bij heldere hemel plots de 0-1. Via de paal binnen van Lukas Lerager (spreek uit: Leaeja). Zijn vierde van het seizoen al!
22 Halfweg de eerste helft. Op het veld weinig animo, dan begint het studentenorkest maar wat te spelen. Moet kunnen op een woensdagavond ...
19 STVV claimt een strafschop na een vermeende fout op Djene van Derijck, maar Laforge moet er niet van weten. STVV speelt eerst door en is daarna boos op de bezoekers omdat ze dat ook doen, Djene wordt nu buiten de lijnen verzorgd.
16 Kwartiertje ver, nog niet te veel gezien hier op Stayen.
13 Fans van beide ploegen komen met spandoeken tegen midweekvoetbal.
11
Luca Marrone
Marvin Baudry

Een erg vroege, maar noodzakelijke wissel. De spoeling qua verdedigers is nu wel erg dun geworden, want ook Hamalainen is er niet bij wegens blessure.
9 Grote kans voor de thuisploeg, maar Peeters mikt over. Ondertussen is Baudry zich aan het opwarmen, Marrone kan niet verder.
7 Marrone met een vliegende tackle, waarbij hij vooral zichzelf pijn doet. Net geen corner voor STVV, maar eerst de blesurebehandeling.
5 Het is Leye die de bal over de kooi van Dutoit lepelt. Aan de overkant kan STVV een eerste keer gaan opbouwen.
5 Na een foutje op Lepoint nu een tweede vrije trap, deze keer veel centraler en dus mogelijk ook flink wat gevaarlijker. Leye, Verboom, Kaya en De fauw rond de bal.
3 Nog geen kansen na twee minuten voetballen, nu wel een vrije trap voor Essevee.
1 We zijn er aan begonnen op Stayen.
1 Sint-Truiden-Zulte Waregem: 0-0
19:45 Nog 45 minuten tot de wedstrijd, maar er zijn al flink wat studenten op post. Dat wordt een zatte avond. Of het ook leuk zal worden? Dat zal van de spelers een beetje afhangen ...
Vooraf
Wie pakt de punten op Stayen?