Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Le Canonnier
Kage kopt onzorgvuldig Kortrijk voorbij inefficiënt Moeskroen
Yannick Lambrecht

Kortrijk en Moeskroen met aanvallende intenties, maar te weinig om het om te zetten in veel doelpunten

KV Kortrijk won zondagavond 0-1 dankzij een kopbaldoelpunt van Kage. De match werd vooral gekenmerkt door foute passes en stilstaande fases. Moeskroen zette de hele wedstrijd lang goed druk, maar was aanvallend te onmondig om meer te halen en zit zo toch in de problemen onderaan het klassement.

Moeskroen begon met aanvallende bedoelingen en nam het initiatief, zonder echt doelpogingen te creëren. Het eerste schot tussen de palen kwam van Hubert, Kaminski kon de bal met enige moeite uit zijn doel werken.

De grootste kans in de eerste helft viel in minuut negen. Pavlovic maakte een serieuze fout in de verdediging en Stojanovic mocht zomaar een schot lanceren dat via diens been tegen de paal spatte. De eerste kans voor Kortrijk kwam er in de zestiende minuut via een kopbal van Ouali die net overging. Even later ging een corner van Stojanovic recht naar de vrijstaande Peyre, maar die mistte de bal compleet.

Te veel onzuiverheden en slechte passes brachten de match stilaan naar een bedenkelijk niveau. Trezeguet maakte een hoop mooie acties langs de linkerflank, maar telkens weer geraakte de bal niet tot bij een Moeskroen-speler. Beide ploegen bleven steken op ideeën zonder ze uit te voeren. Het waren de stilstaande fases die voor de actie zorgden. We gingen de rust in bij een weinig boeiende brilscore.

Wel willen, maar niet kunnen

De tweede helft begon aanvallend. Eerst een kopbal van Mohamed die afweek en twee minuten later Mercier die in het zijnet trapte. Pavlovic kreeg een uitgelezen kans op de openingsgoal maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Niet erg zo blijkt, want meteen daarna zette Ouali de bal goed voor en Kage kopte hem staalhard binnen. Zo stond de 0-1 op het scorebord.

Moeskroen begon na de goal wel meer druk te zetten maar hetzelfde probleem van aanvallende inefficiëntie bleef aanhouden. Verder dan afstandsschoten van Hubert en corners kwam het niet. De schot Feruz bracht wat schwung na zijn wissel met aantrekkelijke dribbels en een gevaarlijk schot, maar Kaminski stond paraat.

Naar het einde van de wedstrijd toe werden er nog onnodige fouten gemaakt, wat gele kaarten opbracht voor en Stojanovic, Kage en Joaozinho en het tempo op die manier ietwat uit de match haalde. Groot doelgevaar kwam er niet meer en zo wint KV Kortrijk opnieuw op Le Canonnier.