Datum: 29/10/2016 20:30
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stayen
STVV haalt twee keer achterstand op tegen Charleroi, maar de rook is nog lang niet om de Truiense hoofden verdwenen
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden

STVV komt tegen Charleroi niet verder dan een 2-2-gelijkspel

STVV blijft ook na speeldag 13 onderin de Jupiler Pro League kamperen. Tegen Charleroi werkten de Truienaars zich tot twee keer toe in nesten. En dus bleek een o zo nodige driepunter opnieuw te hoog gegrepen.

Goed voetballen en toch de boot ingaan, het overkwam Sint-Truiden deze week tegen Racing Genk en Zulte Waregem. Ook tegen Charleroi begonnen Kanaries sterk aan de partij. Het duo Bagayoko-Tchenkoua rolde wel vijf keer de rechterflank op in het openingskwartier.

Sluwe Ninis, technische Peeters

Toen de thuisploeg eens over links zijn kans waagde, hing zowaar de 0-1 tegen de touwen. Charleroi kwam goed weg toen een voorzet van Cristian Ceballos gevaarlijk voor doel vloog, maar dan ging het razendsnel. Via Clinton Mata en Amara Diaby belandde de bal bij Sotiris Ninis die de 1-0 in doel legde. Ook woensdag tegen Genk stond de Griek al op de juiste plaats om te scoren.

De onrust in de Haspengouwse ogen was merkbaar, tot Stef Peeters opstond. Bij een zoveelste snedige aanval over rechts mocht de middenvelder vrij aanleggen. Hij haalde zijn meesterlijke techniek boven om het leer droogjes over de grond in doel te leggen.

De Hel van Stayen in brand

De Hel van Stayen brandde, maar niet zozeer door de 1-1. De Henegouwse aanhang stak een bengaals vuurwerk af, geen te best idee op deze windloze avond. Scheidsrechter Luc Wouters kon niet anders dan de partij 5 minuten stilleggen.

Eens de rook om de hoofden was verdwenen, creëerden beide teams nog één uitgelezen kans om met een voorsprong de rust in te gaan. William Dutoit schudde een wereldparade uit zijn lijf om Christophe Diandy af te stoppen. Aan de overzijde speelde Peeters Nick Proschwitz vrij. De Duitser talmde véél te lang.

Sint-Felice probeerde de meegereisde supporters tot kalmte aan te manen

De 1-1 zou niet op het bord blijven staan, zoveel was duidelijk. Al in de eerste minuut van het tweede bedrijf kopte Baby tegen de staak. David Pollet kende meer geluk. De invaller zag zijn poging proper in de hoek verdwijnen. STVV alweer op achtervolgen aangewezen, en ook nu volgde de gelijkmaker snel. Jorge Pulido buffelde zijn tweede seizoenstreffer op voorzet van wie anders dan Peeters in doel.

Sint-Truiden hoopte er nu op én over te gaan, maar het laatste kwart stelde teleur. Een vierde gelijkspel dus voor de troepen van Ivan Leko die al sinds 17 september wachten op een overwinning. De druk op de Kroatische T1 wordt zo weer wat groter.